фирми продукти
представяме
работа
 
3 идеи за подовата настилка: Свежа винилова декорация

Ако Ви е доскучало от старата подова настилка в дома, вижте как можете да я освежите с малко средства и усилия.

винилово килимче

Ако настилката в дома Ви е от винил, можете да изпълните тази декорация директно върху част (части) от нея. Ако обаче подът Ви е от друг материал, можете да си направите отделно винилово "килимче" с цветна декорация, като неговият размер зависи от Вашето желание.


Необходими материали:

* Парче винилова настилка (размерите зависят от Вашето желание)
* Спирт
* Т-образен линеал и мерителна рулетка
* Цветен молив (тук е използван такъв в светлозелено)
* Ножици или макетно ножче
* Валяк за боя и панерче за боя
* Латексов грунд
* Латексова боя (тук са използвани бои в цветове тревно зелено, светлозелено, жълто и светлосиньо)
* Широка самозалепваща се бояджийска лента
* Широка четка за боя
* Тампон за боя
* Щампа /листо/ (можете да използвате готова щампа или да си я направите сами - вижте как можете да го направите тук)
* Прозрачен полиуретан за запечатване на боята

винилово килимче


Инструкции:

Стъпка 1: Почистете повърхността на винила с препарат, несъдържащ сапун и оставете да изсъхне. Почистете остатъците със спирт.

Стъпка 2: Използвайте линеала, рулетката и цветния молив, за да очертаете местата за рязане върху винила. Изрежете с помощта на ножици или макетно ножче.

Стъпка 3: Използвайте валяка за боя, за да нанесете грунда върху повърхността на винила. Оставете на изсъхне.

Стъпка 4: Нанесете базисен слой боя – тук е използвана боята в светлозелен цвят. Оставете боята да изсъхне.

Стъпка 5: Използвайте самозалепващата се лента, линеала и рулетката, за да облепите секторите, които ще боядисвате в различни цветове.

Стъпка 6: Започнете да нанасяте в центъра на "килимчето" първия избран цвят латекс, като нанесете боята с X-образни движения. Потапяйте четката в различните цветове, за да се получи смесен нюанс с преливащи тонове. Докато боята е все още влажна, разнесете я с помощта на тампона, за да смесите нюансите. Накрая оставете да изсъхне.

винилово килимче

Стъпка 7: Разделете на квадратчета страничните части на "килимчето" (своеобразното бордюрче), като за целта използвате линеала и цветния молив.

Стъпка 8: Използвайте четката, за да нанесете различен цвят боя върху различните квадратчета и оставете боята да изсъхне.

Стъпка 9: С помощта на дунапренов валяк за боя нанесете латекс в избрания цвят върху щампата (тук е използвана боя в тревно зелено). Внимателно притиснете щампата на желаното място върху виниловата повърхност, за да направите десена – листо. Вдигнете леко щампата нагоре, за да не размажете боята на листото. Направете още няколко щампи с листа на други места върху "килимчето", като завъртате десена в различни посоки – така дизайнът ще бъде по-интересен и несиметричен.

винилово килимче

Стъпка 10: За да запечатате завършеното "килимче" и да предпазите повърхността му, нанесете 2 или 3 слоя прозрачно полиуретаново покритие. Оставете да изсъхне.


Част втора: Цветно плетено килимче

Източник: diyideas.com7 септември 2009 11:01 | Имам сръчни ръце и с помощта на вашите идеи ...
От: Веселина
Строим малка къща и като всички искаме да избегнем стандартното обзавеждане и оформление. Вие ми давате страхотни идеи. Много ви благодаря!
18 юни 2009 17:04 | Браво
От: Rali
Браво, наистина чудесни идеи има от този сайт. Аз получавам бюлетин на мейла и с голямо удоволствие разглеждам предлаганите идеи. :) Продължавайте в същия дух.
18 юни 2009 09:07 | до ани
От: comfort
Благодарим ти, Ани, за милите думи. Добре дошла си тук по всяко време. Надяваме се да намериш още много интересни неща. :)
17 юни 2009 10:36 | 3 идеи за подовата настилка: Свежа винилова декорация
От: Ани
Определено ми харесва идеята.Случайно попаднах тук, но вече нарочно ще влизам.
15 юни 2009 16:00 | браво
От: Николай
Браво страхотна идея много свежа
1 ]
5 резултата в 1 страница


ключови думи
подова настилка, винил, латекс

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg