фирми продукти
представяме
работа
 
Красива и лесна "рецепта" за градината

Вижте тази лесна "рецепта" за оформяне на градински контейнер с растения. Освен че ще краси двора, терасата или градината Ви, така оформеният контейнер съдържа подбрани растения, които издържат дълго време при горещи и сухи атмосферни условия и не изискват всекидневно поливане. Подбраните цветя започват да цъфтят през ранното лято и изпълват екстериора с ярки цветове, а контрастиращата зеленина изпъква деликатно на техния фон.

контейнер с цветя


Използваният контейнер е направен от бетон, но Вие можете да използвате и друг материал – например дълбок керамичен съд-саксия с правоъгълна форма. Ако пък сте от онези ентусиасти, които обичат да майсторят всичко сами, можете да си направите сами кашпи, имитиращи камък (вижте един проект тук).

контейнер с цветя


Съвети за растенията

Освен издръжливостта на растенията, друго предимство на така създадената мини градинка в контейнер е фактът, че те цъфтят през цялото лято. Освен това растенията се нуждаят от много малко грижи – така например, за да стои добре оформена, вербената има нужда само от малко подрязване. Ако пък диасцията забави растежа си, нужно е само да я подрежете с 1/3 от височината й и тя ще разцъфне отново при захлаждане на времето.

Ето и пълният списък с растения – някои от тях са по-скоро екзотични за нашите ширини и затова можете да ги замените с друго издръжливо растение или сорт:

контейнер с цветя


Допълнителни съвети:
•  Поставете контейнера на слънчево място, където растенията ще могат да бъдат огрявани през по-голямата част на деня.
• Необходимо е почвата или почвената смес, в която ще засаждате растенията, да бъде добре дренирана (да не задържа твърде много вода).
•  Наторявайте растенията през период от 10- 14 дена.


Източник: GardenGateMagazine.com25 юни 2009 23:13 | Цветен контейнер
От: Надя
Чудесна и полезна идея.
25 юни 2009 15:40 | КОНТЕЙНЕР
От: БЛАГА
ХАРЕСА МИ ИДЕЯТА
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
градина, тераса, контейнер с цветя

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg