фирми продукти
представяме
работа
 
Трансформация в 3 стъпки: Всекидневната

Когато обзавеждате (или пре-обзавеждате) дома си, обикновено това става на етапи – било заради липсата на пари или време, било заради факта, че нямате точна представа как искате да изглежда крайният резултат. Ако искате да почерпите вдъхновение в тази насока, вижте тази лесна и ефектна трансформация в 3 стъпки, и как помещението се променя с времето, когато интериорът се обогатява с нови елементи.


Стъпка 1: Начало

всекидневна

Бежовото може да е твърде неутрален и скучен цвят, но то е чудесен избор за временен нюанс за помещението, тъй като осигурява онази неутрална среда, в която можете да прецените по-обективно как се съчетават останалите елементи в интериора. На следващият етап от изграждането на дизайна вече можете да се спрете на перманентен цвят.
Тук канапето осигурява стабилна начална точка за интериора, тъй като то е с изчистени линии и лесна за съчетаване синя тапицерия. Евтините странични масички в черно могат да се преместят по-късно в гостната или спалнята. Стилните фотьойлчета са тапицирани в карирана материя в меки цветове – те са удобни и с класически дизайн, но стилът им е твърде традиционен за една бъдеща версия на интериора.


Стъпка 1: Разпределение на помещението

всекидневна

Поставянето на канапето до стената обикновено изглежда най-лесното и безопасно разположение, а в по-малките помещения може да е и единствената опция. Освен това по този начин се освобождава достатъчно място в центъра на помещението. Ако пък се съчетае с красива картина или снимка, канапето може да се превърне във фокусна точка на интериора. Ако стаята е достатъчно голяма, можете да си позволите да подредите мебелите далеч от стените, за да постигнете една по-уютна атмосфера.


Стъпка 1: Намерете вдъхновение

всекидневна

Макар на този етап да е "изпратено" в ъгъла, това ефектно градинско столче притежава ярък блясък и атрактивни линии. Неговият стил, повлиян от азиатския дизайн, може да се превърне във вдъхновение на един по-късен етап на трансформацията.


Стъпка 2: Добавете тема и цвят

всекидневна

Скучните бежови стени са заместени от раиран тапет бананово жълто, който приятно контрастира със синьото канапе, създавайки един вибриращ и свеж интериор. Вторият етап на разпределение на мебелите все повече ги отдалечава от стените – така интериорът става по-динамичен и гостоприемен. Добавянето на семпли, но красиви бамбукови щори внася в помещението повече текстура и топлина – по-късно може да се добави втори пласт върху декорацията на прозорците.


Стъпка 2: Разпределение на помещението

всекидневна

Мебелите все повече се насочват към центъра на помещението – това създава известни неудобства, тъй като периферното пространство остава неизползвано. Дизайнът обаче е далеч по-прегледен, а движението в помещението става по-лесно.


Стъпка 2: Избор на акценти

всекидневна

Зеленото е естествен акцентен цвят, тъй като се намира между жълтото и синьото върху цветното колело. Коридорчето, намиращо се точно до всекидневната, е решено в мек зелен нюанс, който контрастира приятно с ярките жълти тонове върху стените на съседното помещение. Едновременно с това, във всекидневната зеленото присъства като цвят върху декоративните възглавнички и тапицерията. Аксесоарите, които се добавят на този етап към дизайна, могат да бъдат вдъхновени от азиатския стил, внесен чрез кокетното градински столче във всекидневната.


Стъпка 2: Намерете място за семейните ценности

всекидневна

Красиви аксесоари, каквито са например тези декоративни чинии с флорални мотиви, могат да бъдат поставени върху рафта над камината. Те ще останат част от интериора и при следващата стъпка на трансформацията.


Стъпка 3: Краен резултат

всекидневна

В третия етап на трансформацията особено внимание е обърнато на детайлите. Тук е заложено на смелите съчетания между цветовете, десените и стиловете.


Стъпка 3: Разпределение на помещението

всекидневна

Разпределението на мебелите осигурява уютна атмосфера, без това да пречи на движението из помещението. За да се създаде своеобразен обединяващ елемент за мебелите в центъра на стаята, под тях е поставено малко килимче. Канапето пък разделя визуално пространството, създавайки две отделни зони.


Стъпка 3: Смяна на декорацията

всекидневна   всекидневна

Аксесоарите са подбрани така, че да се превърнат в част от основното вдъхновение на интериора – азиатският стил. Такива са например бамбуковите рамки на картините върху стената, стилът на част от мебелите, бамбуковите щори.


Стъпка 3: Материи на пластове

всекидневна

Кокетните бамбукови щори са деликатно допълнени от красива драперия със свежи флорални мотиви. Така декорацията върху прозорците се напластява, за да се създаде един ненатрапчив, но богат на текстури ефект.


Стъпка 3: Завършващи щрихи

всекидневна

Красивите сухи цветя, поставени върху страничната масичка, създават силен ефект и се превръщат в ярка фокусна точка. Те не само внасят повече цвят в интериора, но и го допълват със своя азиатски чар и елегантност.


Вижте още: Трансформация в 3 стъпки: Трапезарията

Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
всекидневна, трансформация, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg