фирми продукти
представяме
работа
 
Трансформация в 3 стъпки: Трапезарията

Когато обзавеждате (или пре-обзавеждате) дома си, обикновено това става на етапи – било заради липсата на пари или време, било заради факта, че нямате точна представа как искате да изглежда крайният резултат. Ако искате да почерпите вдъхновение в тази насока, вижте тази лесна и ефектна трансформация в 3 стъпки, и как помещението се променя с времето, когато интериорът се обогатява с нови елементи.    

трапезария


Стъпка 1: Основа на интериора

Първата стъпка в обзавеждането е на базата на основните елементи, които трябва да присъстват в помещението – маса, столове и украса върху масата. Мебелировката е евтина, но функционална. Столовете и масата за сгъваеми – на първо време те могат да бъдат полезни, поне докато не се закупят по-качествени мебели. По-късно тази мебелировка също може да бъде използвана – като бюфет за сервиране и допълнителни места за сядане на гостите. На този етап сгъваемата маса е покрита с голяма покривка, която скрива по-голяма част от мебела.

трапезария


Стъпка 1: Масата

Простотата на мебелировката и обзавеждането може да бъде компенсирана с богата украса върху масата. Аксесоарите придават на трапезарията повече стил и класа – държачи за салфетки, етикетчета с имената на гостите, красиви сервизи за хранене и свежи цветя.

трапезария   трапезария


Стъпка 1: Декорация върху прозорците

За да се впише добре в цялостния интериор, декорацията върху прозорците е семпла и деликатна. Та този етап за тази цел са достатъчни дървените щори в искрящо бяло, които се съчетават добре с цвета на масата и стените.

трапезария


Стъпка 1: Функция и стил

Семплата декорация върху стените – картина или снимка в рамка, са достатъчни, за да внесат изящество и стил в интериора. Особено подходящи за целта са произведения на изкуството на тема природа, пътешествия или натюрморт. По-късно, когато трапезарията се трансформира на следващото ниво, тази декорация може да бъде прехвърлена в банята или пък в гостната. Наред с декорацията върху стените, в помещението може да има елегантна дървена поставка за вино, която ще бъде не само красива, но и практична част от помещението.

трапезария


Стъпка 2: Надграждане на интериора

Втората фаза на трансформацията включва подобрение в интериора. Старите мебели биват заменени с нови – по-качествени и по-скъпи. В иначе семплия интериор се внасят по-сложни цветови съчетания, по-богати текстури и по-специфични аксесоари. Тук новият интериор е създаден въз основата на природната тематика – с жива зеленина, меки цветове и ботанически дизайн. Декорацията върху прозорците остава семпла – панели от бяла памучна материя.

трапезария


Стъпка 2: Повече място за вещите

Новият интериор изисква повече мебели – например този красив и функционален шкаф – бюфет, в който могат да се съхраняват прибори, покривки, салфетки и прочее аксесоари. Върху него пък могат да се поставят вази с цветя, декоративни елементи, бутилки с напитки и дори саксии със зеленина.

трапезария


Стъпка 3: Крайна цел

Третата, последна фаза от трансформацията включва много повече елементи – красиви мебели от тъмна дървесина (някои от тях тапицирани), богатство от цветове и материи, и много повече аксесоари. Неутралният цвят върху стените е заменен с наситен коралов нюанс, който придава на интериора повече топлина и елегантност. Върху дървената настилка е поставен голям килим със семпъл десен в светлокафяв цвят, върху стените са поставени декоративни чинии за украса, а върху масата е поставена голяма ваза със свежи цветя.

трапезария


Стъпка 3: Масата

Украсата върху масата вече е по-цветна и по-богата като елементи. Колекция от стъклени чаши , чинии и купи от кехлибарено стъкло, меки текстилни салфетки и много плодове – това са само част от елементите върху масата, която е превърната във фокусна точка на помещението. Вместо стандартната покривка, върху масата са поставени няколко декоративни ленти от памучна материя в пясъчен нюанс.

трапезария


Стъпка 3: Декорация на прозорците

Семплите панели в бяло са допълнени със завеси от плътна материя в наситени нюанси – коралово, охра и кафяво.

трапезария


Стъпка 3: Украса върху стената

Върху шкафа – бюфет е поставена семпла покривка в кремав нюанс, няколко гарафи за напитки както и изящна настолна лампа. Картината в рамка върху стената е заменена с няколко красиви декоративни чинии с различен размер.

трапезария


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
Трансформация, трапезария, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg