фирми продукти
представяме
работа
 
Минералите - как да ги използваме във фън шуй – част 2

минералиИнтервю с Уляна Желязкова – геолог и фън шуй специалист

Продължаваме интервюто с Уляна Желязкова – геолог и фън шуй специалист. Първата част на интервюто може да прочетете тук.

Г-жо Желязкова, как да си изберем минерал? Има ли универсални минерали или комбинация от камъни, която е благоприятна за всички или за всеки човек трябва да се подберат индивидуално?

Когато избирате камък, вземете първия, който Ви грабне окото. Щом Ви е привлякъл, значи в момента се нуждаете именно от неговата енергия. Не се интересувайте дали подхожда на зодията ви или не. Несериозно е да смятаме например, че всички Телци се нуждаят от вибрациите на ахата.
Друг добър начин за избор на подходящ минерал е чрез радиестезия.

Много лечители, практикуващи минералотерапия, смятат планинския кристал за универсален инструмент за лечение, заради способността му да абсорбира, съхранява, трансформира и предава земната енергия, и да я настройва към нашите вибрации. Планинският кристал, използван в комбинация с други минерали засилва качествата им.


Има много начини за енергийно чистене на минерали – със сол, на течаща вода, под пирамида, на слънце. Вие кой начин предпочитате и как зареждате минералите?

Добре е всички минерали и кристали да се прочистят непосредствено след закупуването им - особено, ако се използват за лечение или като бижута. По този начин се премахва всякаква чужда енергия, натрупана в камъка. Тогава минералите могат да предадат своята най-висша и позитивна вибрация на притежателя си.

Има множество ефективни начини за прочистване на кристалите и минералите:

● на слънчева или лунна светлина, или под дъжд;
● да се заровят за известно време в земята - този начин е много ефективен при камъни, които са абсорбирали много негативна енергия или болка;
● чрез билки, които се използват в сушен вид или се изгарят като благовоние (опушване);
● чрез поставяне върху друза от планински кристал;
● под пирамида.

Аз лично предпочитам прочистването с морска сол. Това е най-общоприетото и най-силно средство за прочистване на минералите. Солта може да се използва разтворена във вода или в чист вид, в която минералите престояват от 12 до 24 часа. След прочистването е хубаво минералите да се вземат в ръце и мислено да се програмират за какво искаме да ни помагат – за лечение, за защита, за балансиране и хармонизиране на енергията, за благополучие и любов, за изпълнение на желание и т.н.


минералиКак може да подобрим водата, която пием чрез използване на минерали?

Предлагам ви рецепта за зареждане на вода чрез използването на силиций. За целта се използват минерали от силициевата група - планински кристал, розов кварц, аметист, карнеол, ахат и други, които се поставят в кана с вода за 24 часа. Пие се по една водна чаша, по възможност 3 пъти на ден.

Съвсем логично възниква въпросът с какво може да ни помогне заредената със силиций вода. Изследванията, направени в тази насока показват, че силицият е определящ елемент, който влиза във взаимодействие с човешкото биополе и създава условия за протичане на енергията Ци в човешкото тяло. Силицият много често липсва в човешкия организъм при съвременния начин на хранене. Голяма заслуга за откриване на удивителните качества на силициевата вода има инж. Малярчиков. Въз основа на опитите и наблюденията си, той стига до извода, че тази "жива" вода засилва имунната и укрепва нервната система, помага при стомашни проблеми – язви, гастрити, колити, подобрява функционирането на бъбреците и черния дроб, нормализира обмяната на веществата, изхвърля отровите, приети чрез храната.


Г-жо Желязкова, кой е Вашият любим минерал или минералът, който уважавате най-много?

На този въпрос не мога да отговоря еднозначно, на мен ми харесват всички минерали.

минералиНапример карнеолът е олицетворение на любовта, вярата, семейното щастие и хармонията. Той притежава и изключителни лечебни свойства. От дълбока древност се използва за лечение на ревматизъм, артрит, невралгии, импотентност и безплодие. Вярва се, че ако се постави по едно парче от камъка над всеки отвор на дома - врата или прозорец, ще предпази от психична атака и лоши енергии.

Друг магичен камък, който се свързва преди всичко със семейното огнище, е амазонитът. Това е идеалният помощник на жените-домакини. Носи им радост от живота, любов, духовен подем и положителни емоции. В миналото жените традиционно са носили колиета от амазонит за поддържане на млада и красива кожа. Много подходящ за нервни и неуверени в себе си хора, защото намалява стреса, способства за преодоляване на комплексите, провокира оптимизъм и радост от живота.

За вас интервюто взе:
инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експертНяма коментари


ключови думи
фън шуй, минерали, полускъпоценни камъни

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg