фирми продукти
представяме
работа
 
Минералите – как да ги използваме във фън шуй – част 1

минералиИнтервю с Уляна Желязкова – геолог и фън шуй специалист

Съвременният начин на живот в голяма степен ни е откъснал от контакта с майката Земя. Родени от Земята, минералите и кристалите носят в себе си земната енергия. През хилядолетията човек е натрупал познания как да ги прилага, за да му помагат да осъществява желанията си, да укрепва здравето си, да привлича любовта, щастието и парите, да хармонизира отношенията си с околните. Докато минералотерапията осигурява здравето на физическото тяло чрез въздействие върху енергийното поле на човека, то древното изкуство фън шуй предоставя начина за прилагане на тяхната мощ върху дома и заобикалящата ни среда.


Г-жо Желязкова, Вие се занимавате с минерали от десетки години, по професия сте геолог. Интересно е това съчетание – обширни познания за минералите и приложението им в дома с цел постигане на по-здравословна среда за хората.


Да, занимавам се с фън шуй от близо пет години, а с изучаване на въздействието на минералите - както на физическо, така и на емоционално ниво, от много повече. Те са за мен професия и хоби.


Какво включва понятието минерали?

Минералите са естественият компонент на Земята. Те са природни химични продукти - съединения и по-рядко елементи, възникнали в резултат на разнообразни геоложки процеси, които са протичали в земната кора през различните етапи на нейното развитие. Наименованието минерали е събирателно понятие на няколкото хиляди вида минерали – скъпоценни и полускъпоценни камъни, кристали и скалообразуващи минерали, които участват в изграждането на скалите. Във фън шуй предимно се използват полускъпоценните камъни, познати на дамите с усет към бижутата от естествени минерали: нефрит, аметист, планински кристал, карнеол, яспис, цитрин, ахат, оникс и др.


Как използвате полускъпоценните камъни във фън шуй? Кой камък за кой сектор по фън шуй е подходящ или кой камък за какъв случай е подходящ – кое е по-правилния подход? Нека разгледаме няколко случая. Например, ако човек е сам, какво може да направи да за привлече партньор в живота си?

Фън шуй на полускъпоценните камъни използва качествата, енергиите и цветовете на минералите, за да балансира и хармонизира заобикалящата ни среда, и да внесе положителни промени в живота ни. Цветът, големината и броят на минералите, както и тяхното разположение, могат да подчертаят или да увеличат наличието на някой от петте елемента: Огън, Земя, Метал, Вода и Дърво.

минералиМинералите може да се използват според секторите в фън шуй или според конкретната цел - и двата подхода са правилни, зависи от ситуацията.

Ето няколко примера за използване на полускъпоценните камъни като инструменти в техниките на фън шуй:

Често има проблеми с разположението на банята и тоалетната. Традиционното решение е поставяне на огледало на вратата на санитарния възел, чрез което помещението символично изчезва. Същият резултат може да бъде постигнат, ако се постави къс планински кристал, млечен кварц или амазонит от външната страна на помещението.

Разположението на леглото с крака точно към вратата е най-нежелателното. Но какво да правим, ако това е единствено възможното разположение на леглото? В този случай може да се използват като предпазни камъни корал или турмалин, за да си осигурим здравословен енергиен поток по време на сън. Червените минерали на снимката вдясно са корали.

Някои фън шуй школи считат, че е полезно близо до входа на къщата да има воден елемент за да помага на изобилието и просперитета да влизат в дома ни. Традиционен похват във фън шуй е поставяне на водно съоръжение (аквариум, фонтан, съд с вода и др.) близо до входната врата, но това е трудно осъществимо в повечето случаи на вече построени жилища. Тогава може да се използва опал, който се поставя върху рамката на входната врата.

минералиВсеки сектор от дома - и съответно аспект от живота,  може да бъде активиран с различни минерали:

Основен камък за Сектора на любовта и брака е розовият кварц - камъкът на сърцето, любовта и красотата, който със своята нежна и деликатна енергия провокира любов, както към самия себе си, така и поощрява любовта на околните към притежателя му. Чудесни талисмани за този сектор, както и за спалнята, са двойка сърца от розов кварц или двойка патици-мандаринки от нефрит, яспис, ахат, или символът на двойното щастие, изработен от нефрит. Тези талисмани могат да ни помогнат за щастливи семейни взаимоотношения, за дълго запазване на романтичните отношения в съпружеската двойка, а на тези, които са сами - да намерят подходящия партньор в живота си.
 
За Сектора на богатството (Югоизточният сектор на дома или сектора на богатството според личните данни на човека) основен камък е аметистът - камъкът на мъдростта, щастието и късмета. В този сектор можете да поставите аметистова друза, дръвчета-бонзай, изработено от аметист, хризопраз или цитрин и разбира се, традиционните символи на материалното и финансово благополучие - трикраката жаба и смеещият се Буда.

минерали       минерали

Във втората част на интервюто Уляна Желязкова ще ни разкаже как може да си изберем подходящ за нас минерал, как да чистим енергийно минералите и има ли начин да си направим структурирана вода с помощта на минерали.


За вас интервюто взе:
инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експертНяма коментари


ключови думи
фън шуй, минерали, полускъпоценни камъни

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg