фирми продукти
представяме
работа
 
Подгответе дома си за пролетта

interiorПролетта дойде и тя сякаш ни призовава за промяна. Освен всички присъщи на сезона промени обаче, можете да се замислите и за своя дом, който също се нуждае от щипка ново настроение. Ако не планирате ремонт тази година, можете да внесете тази промяна дори само в декора на дома си. За тази цел можете да използвате фини материи, флорални мотиви и природни елементи. Ние Ви предлагаме няколко начина да внесете така чаканата пролет в домашната атмосфера.


1. Изчистете изтривалките

Внесете лятно настроение още от вратата като почистите мястото пред нея, включително и изтривалките. Измийте добре вратите и прозорците, а ако се налага ги пребоядисайте. Ако пък разполагате с веранда можете да добавите и няколко саксии със зелени растения.

interior2. Преориентирайте интериора

Ако досега мебелите Ви са били разположени срещу камината, сега вече можете да помислите за разместването им спрямо смяната на сезона (например близо до прозореца, за да се наслаждавате на слънцето). Сменете фокусната точка като я ориентирате например спрямо гледката към градината. Така, ако например аранжирате наново местата за сядане, можете да ги насочите така, че да можете да се наслаждавате на природните картини навън.

3. Сменете килимите

Дебелите и създаващи усещане за уют и топлина килими са за зимата – пролетта и лятото са сезони, изискващи подово покритие, което няма да задържа допълнително топлината. Приберете някъде дебелите килими и ги заменете с леки килимчета от сизал или памук в светли цветове. Сега е и идеалното време да почистите и поправите дефектите именно на зимните килими, за да са готови те за употреба през есента.

interior4. Създайте ред

Потърсете някои организационни решения за дома си. Всички места в него, които са претрупани и хаотични могат да погълнат Вашето лятно настроение, тъй като правят пространството тежко и поглъщат светлината. За целта е нужно да изхвърлите част от нещата или да използвате допълнителни места за съхранението им.

5. Създайте една гостоприемна веранда (тераса)


Лятото призовава хората на открито. Ако сте от щастливците, които живеят в къща, това означава, че е време да обърнете внимание на верандата в дома си. Ако пък живеете в апартамент, то мястото, което свързва дома Ви с външния свят, е терасата. Сложете няколко градински столчета, масичка и/ли градинска люлка. Добавете градински аксесоари, материи във флорални мотиви и живи цветя. Всичко това може да превърне дори една обикновена стая в помещение с атмосфера на градина.

6. Махнете изкуствените цветя

Премахнете изкуствените цветя от дома си и ги запазете за зимата. Вместо тях поставете свежи живи цветя, зелени растения и саксии.

interior7. Сменете аксесоарите

Сега е времето да прегледате обстойно аксесоарите в дома си и да преподредите шкафовете и рафтовете. Избършете натрупалия се прах по тях и ако се налага ги пребоядисайте. Върху лавиците поставете предмети, които създават усещането за лекота и свежест. Можете например да изнесете на показ порцелановия си сервиз с флорален мотив или пък фигурки от стъкло. Можете да добавите и живи цветя към интериора.

8. Мислете лятно

Леки завеси, тънки покривки за масите, леки кувертюри за леглата и фини материи за възглавниците – всички тези елементи придават лежерност на атмосферата и създават лятно усещане. Изберете едноцветни, бродирани или пък щамповани материи, които се вписват добре във Вашия интериор.

interior9. Изчистете камината

Сега е перфектното време да почистите камината, която няма да Ви е нужна чак до есента. Премахнете добре пепелта и остатъците от материала, с който сте се отоплявали. Можете да поставите на тяхно място изкуствени цветя, декоративни свещи или красиво оформени брезови пънове. Ако пък желаете можете и да покриете отвора на камината, така че да скриете вътрешността й.

10. Олекотете интериора

Ако имате кадифени завеси или тежко рипсено канапе, най-добре е да ги замените с нещо по-леко и пролетно. Махнете тежките пердета и сложете на тяхно място въздушни полупрозрачни материи. Върху канапето пък можете да поставите калъф от лека материя в светли цветове и/ли флорални мотиви.


Източник: interiordec.about.com25 март 2009 23:18 | Доволна
От: Танка
Въпреки, че статията не е предназначена за българите. Малко хора се отопляват с камина, мнозинството сме в апартаменти, някои от които доста свитички, та веранда не знаем що е, но идеите са добри. Благодаря!
25 март 2009 17:37 | Нека да е пролет
От: любител
Благодарим за хубавите съвети и идеи!
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
пролет, пролетно почистване, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg