фирми продукти
представяме
работа
 
Дизайн в снимки: По-добра организация на пространството в дома

Няколко идеи за справяне с безпорядъка и организиране на пространството у дома.

1. Не е необходимо да напълните дома си с огромни и тежки шкафове с чекмеджета – достатъчно е да си осигурите няколко пластмасови, картонени или плетени кутии, които да маркирате с етикет. Така ще разполагате с удобни и функционални места, където да подредите вещите си и да имате бърз и лесен достъп до всичко.

организация

2. Ако не разполагате със специално място в банята си, където да съхранявате хавлиените си кърпи, за тази цел можете да използвате няколко декоративни кошнички. Изберете обаче такива, които да са с по-широка плетка, за да могат кърпите да съхнат по-бързо и да не се задържа влага.

организация

3. Когато подреждате гардероба си, добре е да организирате своите дрехи по вид, за да направите търсенето още по-лесно. За тази цел може да се наложи да добавите няколко допълнителни лоста за закачалки в долната част на гардероба.

организация

4. Ако поставите в чекмеджетата си специални пластмасови разделители, ще Ви бъде значително по-лесно да подредите вещите си, без те да се губят, заплитат или смесват.

организация

5. Създайте в кухнята си практично килерче с вграден в стената (или върху вътрешната страна на вратата на шкафа/ килера) рафт за подправки. Ако рафтовете са на показ можете да постигнете декоративен и приятен за окото ефект като поставите на бурканчетата разноцветни етикети с тяхното съдържание.

организация

6. Можете да монтирате в някой от кухненските си шкафове лесна за ползване система за съхранение на съдовете. Тя действа на принципа на чекмеджетата, така че да имате достъп до съдовете по цялата дълбочина на рафта.

организация

7. Няколко плитки рафта за подправки, монтирани от вътрешната страна на вратата на кухненския шкаф, са идеалното място за съхранение на подправки и продукти.

организация

8. Обикновено антрето е мястото, където механично поставяме вещите, които носим отвън, но не са ни необходими в момента. Организирайте тези вещи в удобни и практични кутии, които лесно можете да надпишете, за да намирате по-лесно това, което Ви е необходимо. Самите кутии можете да разделите на сектори, за да поставяте в ред дори най-малките предмети и вещи.

организация

9. Ако Вашето антре е тясно и никога не Ви достига място за стандартна закачалка, можете да монтирате поставка-лост с подвижни кукички, така че да организирате дрехите и вещите си без да претрупвате пространството.

организация

10. Шикозна, но невзискателна дървена пейка, поставена в антрето, ще Ви осигури не само място за сядане, но и допълнително място за поставяне на чанти и дрехи. Същевременно можете да използвате пространството под нея за поставяне на обувките и чехлите си.

организация

11. Основните входове и изходи в дома Ви са местата, които обикновено имат най-голяма нужда от добра организация, тъй като там се налага да съберете много вещи в малко пространство. Затова можете да заложите на няколко хитри идеи за организация – например да си направите практична „закачалка” с джобчета зад вратата, където да поставяте списанията, вестниците и получената поща – организирана по типове или по полуател. Няколко кукички пък биха решили проблема с разпилените ключове – на тях можете да поставите и каишката на кучето или други малки предмети, които често губите. Друго решение за дребните вещи е да поставите малък поднос, разделен на части, където да слагате мобилните си телефони, дребни монети или пък важни бележки.

организация

12. Тази функционална система осигурява пространство за всички вещи – дрехи, чанти, обувки, аксесоари и инструменти за тяхната поддръжка. Едновременно с това красивата завеса играе двойна роля – като рамка на своеобразния гардероб и като прикритие, когато е спусната.

организация

13. Друг хитър начин да скриете безпорядъка е да използвате функционална метална секция от рафтове, където да подредите в кутии вещите си (например детските играчки), а отгоре да покриете мебела с декоративен "калъф", който да играе ролята на подвижна завеса.

организация

14. Почти всеки дом има на разположение поне няколко скрити места – чупки, ъгли или ниши, които обикновено стават неизползвани и в които можете да разположите рафтчета или обикновена завеса, за да получите функционално място за съхранение на вещите.

организация


Източник: www.dominomag.comНяма коментари


ключови думи
безпорядък, организация, дом

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg