фирми продукти
представяме
работа
 
Скрити места за вещите в дома

таб

Надали има много хора, които с ръка на сърцето могат да кажат, че имат достатъчно място в дома си за всички вещи, мебели и аксесоари. Затова е важно да можете да се възползвате от всяка възможност да откривате нови места за вещите, във всяка точка на дома. Ето някои идеи:


таб   Шкаф до тавана

Изберете шкафове, които са с височина чак до тавана, за да оползотворите мястото, което иначе остава празно. На горните рафтове поставете предмети, които използвате по-рядко, като за достигането им можете да използвате малко столче за стъпване.

места за вещите

таб   Тесен, но дълбок шкаф-чекмедже

Използвайте тесните участъци между шкафовете, за да инсталирате високо и тясно шкафче-чекмедже. То може да има няколко рафта, където да поставите вещи и продукти, които използвате често – така с едно издърпване лесно и бързо ще стигнете до търсеното нещо.

места за вещите

таб   Две функции на едно място

За да спестите място можете да използвате дори архитектурните елементи в дома си. Ето например тази полустена, която отделя тоалетната чиния от останалата част на банята, може да се използва за вграждане на малко тоалетно шкафче - аптечка.

места за вещите

таб   Кухненския остров

За да се оползотвори допълнително кухненският остров, отстрани могат да се добавят плитки рафтчета, където да се съхраняват малки шишенца и кутийки (да речем с подправки и сухи добавки).

места за вещите

таб   Въртящи се поставки

Екипирайте шкафовете в кухнята и банята си със съоръжения, които да оптимизират използването на пространството. Ето едно такова съоръжение – то съдържа метална основа, която е монтирана към шкафа, както и два въртящи се рафта. Така при нужда цялата конструкция се издърпва напред, а двата диска могат да се завъртат, за да се намери необходимият продукт. Долната част пък е на принципа на тесния шкаф-чекмедже (както този, показан за кухнята).

места за вещите

таб   Вградени рафтове

Използвайте оптимално пространството върху стените – монтирайте плитки рафтчета и чекмеджета в пространството между шкафовете.

места за вещите

таб   Малки пространства тук и там

Вградените ниски чекмеджета могат да бъдат монтирани почти навсякъде – дори в чупката между пода и шкафовете. В тях не могат да се съберат много вещи, но пък ще оползотворите пространство, което така или иначе няма да използвате.

места за вещите

таб   Под стълбите

Напоследък става все по-модерно пространството под стълбите да се оползотворява чрез рафтчета, шкафчета и чекмеджета. Идеята е наистина много функционална, но не трябва да забравяте, че стълбите са част от архитектурата на дома и всякакви промени по конструкцията им трябва да се правят от специалист.

места за вещите

таб   Всичко на едно място

Не трябва да забравяме да споменем една иначе много разпространена техника за спестяване на място в спалнята – чрез вградените в леглото чекмеджета за дрехи, бельо и чаршафи.

места за вещите

таб   В гардероба

Превърнете гардероба в истински център за забавление, в който да поставите телевизора, ДВД-то, уредбата, книгите и списанията си. А когато не ги използвате просто трябва да затворите вратичката.

места за вещите

таб   Чекмеджета под пералнята

Едно стабилно шкафче-чекмедже, върху което е поставена пералнята, може да Ви спести тичането напред-назад, за да вземете праха за пране, омекотителя или препарата за премахване на петна. Освен това по този начин отворът на пералнята ще бъде на по-високо ниво, спестявайки Ви навеждането при зареждане и вадене на дрехите.

места за вещите

Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
дом, шкафове, чекмеджета

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg