фирми продукти
представяме
работа
 
Дизайн в картинки: Свежи интериори в цветовете на дъгата

Изборът на ярки и свежи цветове за интериора, мебелите или аксесоарите е един от най-бързите, лесни и евтини начини да промените коренно дома си. Цветовете ще Ви  успокоят или освежат, ще създадат усещането за уют или ще Ви  заредят енергия за целия ден. Ето няколко предложения:

Тучни зелени поля

декорация

Почти всяка повърхност на това помещение е обляно в цвят. Цветовете са пастелни, но наситени, като различните нюанси се съчетават плавно помежду си с помощта на умелото им смесване.


Успокояващо синьо море

декорация

Макар и силно наситено, синьото не дразни погледа, а напротив – създава една спокойна и уютна атмосфера в спалнята, която приканва към почивка. Флоралният тапет съчетава три различни нюанса на синьото, които приятно преливат един в друг.


Сочни горски плодове

декорация

С ярките си цветове, тази стая сякаш е създадена за празнични вечери с приятели и радостни слънчеви дни. Стените са в наситен боровинков нюанс, а завесите съчетават цветовете на сочни плодове. Тази цветова палитра обаче не "натежава" пространството, тъй като помещението е голямо, а огромните прозорци пропускат щедро слънчевите лъчи. Що се отнася до вечерта, приглушеното осветление придава един по-тайнствен и наситен вид на цялата стая.


Вкусна зелена ябълка

декорация

Боята не е единственият начин да внесете цвят и настроение в помещението или пък да промените коренно интериора му – тук например ябълково зелените нюанси искрят от дългите до земята завеси, както и от елементите върху леглото.


Свежа теменужена поляна

декорация

Този ексцентричен, но изключително красив интериор залага на наситените люлякови и теменужени нюанси, смесвайки в едно тонове и десени. Белите елементи в помещението допълнително подчертават красотата на цветовете, изпъквайки на фона на избраната цветова палитра. Едновременно с това, ненатрапчивите разноцветни райета върху седалките спомагат за цялостния визуален баланс в стаята.


Цитрусова градина

декорация

Съчетанието между топли цитрусови нюанси и наситен цвят на розова пъпка създава една изключително магнетична, уютна и приятна атмосфера. Добре подбраното осветление и стилните щори върху прозорците внасят допълнително усещане за спокойствие и отпускане в сладка следобедна дрямка.


Цветови съчетания: Игра с нюансите

декорация

Тази просторна всекидневна е чудесен пример за създаване на баланс чрез употребата на цвят. Съобразявайки се с вече съществуващата архитектура на помещението, дизайнерът е избрал белият цвят за ламперията, за да може горната част на стената, обагрена в приятен керемиден нюанс, да изпъкне по-добре. Еднаквата тапицерия върху четирите плетени фотьойла в съчетана с украсата върху прозорците, за да се избегне визуалната претрупаност в интериора. От друга страна тъмната дървесина върху тавана е балансирана с помощта на кокетното килимче от сизал в пясъчен нюанс.


Цветови съчетания: Наситено присъствие

декорация

Не пренебрегвайте малките помещения и ниши в дома си, защото те са чудесно място за прилагане на желаната цветова палитра. С своя наситен керемиден цвят, съчетан с искрящо бяло, това малко антре например е превърнато в истински акцент за целия дом. Местоположението на нишата позволява достъпа до обилно количество слънчева светлина, която допълнително подчертава красотата на цветовете.


Цветови съчетания: Продължавай да мечтаеш

декорация

Различните нюанси на бялото – кремаво, млечно, цвят яйчена черупка, са съчетани с няколко капки небесно синьо, за да се създаде едно нежно и въздушно усещане за спокойствие. Допълнителен акцент е използваният върху стените десен, имитиращ лятното небе с белоснежни облаци. Той може да се изпълни с помощта на тематични тапети, поставени само в горната част на стената, или пък с помощта на малко боя и художествен талант (вижте един "небесен" проект тук).


Източник: lhj.comНяма коментари


ключови думи
интериор, цветове, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg