фирми продукти
представяме
работа
 
Хитри идеи за гардероба

Независимо дали става въпрос за малък гардероб или за цяло помещение - дрешник, това е мястото в нашия дом, което неизменно използваме ежедневно. Тъй като ролята му е да събира много неща на едно място, от особена важност е как точно ще подредите вещите си, за да ги намирате лесно и едновременно с това домът Ви да изглежда чист и подреден. Предлагаме Ви няколко хитри идеи за подредба и оптимизация на гардероба/дрешника.


Гардероб - ниша


гардероб гардероб

Ако живеете в малко жилище, вместо голямо гардеробно помещение можете да използвате ниша в стената. Поставена зад врата, нишата ще скрие всички вещи (дрехи, аксесоари, обувки) от погледа. За да оползотворите максимално пространството, Ви е необходима оптимална система от рафтове, както и място за окачване на връхните дрехи. За да спестите място, можете да използвате и вътрешната част на вратата, където да монтирате обикновена метална система за обувки.


Мигновени закачалки

гардероб

Няколко пластмасови самозалепващи се закачалки, поставени върху вратата на гардероба или върху някоя от страничните плоскости, могат да спестят място на момента. Колкото и ненадеждни да Ви се струват те (тъй като не са монтирани с пирони), повечето от тях могат да издържат тежестта на една стандартна шапка, шал и дори лека чанта. Ако не ги натоварвате, самозалепващите се закачалки ще стоят на мястото си немалко време – все пак не поставяйте върху тях предмети, които могат да се счупят при падане или пък да паднат върху нещо чупливо.


Сезонно почистване


гардероб

Когато зимата си отиде, обемните якета, пуловери, шапки, шалове и ръкавици стават излишни. Затова не е необходимо да заемате ценно пространство върху рафтовете и закачалките с тях – вместо това ги изперете, сгънете и приберете в големи картонени или пластмасови кутии, надпишете ги и ги складирайте най-отгоре в гардероба си.


На скришно място


гардероб

Скрити зад окачените на закачалки дрехи, можете да съхранявате по-малките аксесоари – шалове, колани и прочее. Така те ще са лесни за достигане, няма да заемат излишно място и няма да се виждат иззад дрехите. За целта трябва само да монтирате върху гърба на гардероба си (или върху предварително инсталирана дървена хоризонтална дъска) няколко метални закачалки.


Система за гардероба


гардероб гардероб

Ако разполагате с цяло помещение за дрехите и обувките си, организирайте го оптимално. Гардеробното помещение трябва да разполага с място за всеки вид вещи:
- закачалки за блузи, панталони и връхни дрехи;
- чекмеджета за сгънатите ризи, колани, шалове, бижута;
- рафтове за сгънатите дрехи, кърпи, чанти и кутиите (кошничките) с вещи;
- специална поставка, шкаф или рафтчета за обувките.

Ако имате място, можете да поставите и пейка за събуване/обуване, която би могла да служи и като шкаф за обувките. За да спестите място, можете да монтирате огледало зад пейката или от вътрешната страна на вратата на гардероба.


Компактни стойки


гардероб

Спестете място върху закачалките, като инсталирате компактна стойка за панталоните, полите и костюмите, които трябва да съхранявате добре прибрани. Предимството на този тип стойки е това, че когато не се използват, пръчките могат да се приберат навътре, спестявайки място, като същото се отнася и за съхранението на самите дрехи (прибрани навътре плътно една до друга). От друга страна, търсенето на дрехите става бързо, лесно и без намачкване.


Тясно многофункционално шкафче


гардероб

Ако нямате твърде много обувки и аксесоари, можете да ги съберете в едно или повече малки шкафчета с рафтове. Те са перфектното решение за съхранение и на шапки, шалове, ръкавици и чадъри. Още по-добре би било рафтчетата да бъдат регулируеми, за да ги нагласяте спрямо текущите си нужди.


Разделяй и владей


гардероб

Ето схема на примерно разпределение на дрешник, разположен върху цяла стена:
1) място за закачване на дълги дрехи (палта, халати, якета);
2) 4 отделения за по-късите или сгънати надве дрехи;
3) стенни закачалки за шалове, бижута, вратовръзки;
4) рафтчета и кошнички за сгънатите дрехи;
5) чекмеджета;
6) място за обувките;
7) рафтчета за по-рядко използваните вещи.


Плъзгащи се врати


гардероб

Нямате място за някои по-рядко използвани вещи? Поставете няколко шкафчета с плъзгащи се врати в долната част на гардеробното помещение (ниша) и складирайте там ненужните за момента дрехи, обувки и аксесоари. Плъзгащите се врати са особено подходящи за малките пространства, тъй като не заемат място при отваряне и затваряне.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
гардероб, дрешник, антре, спалня, идеи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg