фирми продукти
представяме
работа
 
Трансформация на дрешника

Все повече домове се изграждат с обособено помещение (или ниша), подобно на добре познатия килер, което обаче се използва за гардероб. Обикновено помещението е много малко, а в него трябва да се вместят дрехите (основно връхни дрехи – якета, палта и прочее), обувките, чантите, чадърите и всички онези неща, които обикновено натрупваме в антрето. Ако има място, в него може да се постави и малка пейка-шкаф, за да може да се сяда при събуване и обуване.

Вижте как е трансформирано едно такова помещение, за да се превърне в истински оазис на реда и чистотата. Ако разполагате с ниша или килер близо до входната врата на дома си, Вие също можете да изградите един такъв многофункционален дрешник, който ще Ви спести много място в гардероба, шкафа за обувки и антрето.

гардероб  гардероб


таб Запазете подовото пространство чисто

Голям плетен кош с капак и закачаща се торба за прането – тези два аксесоара ще Ви осигурят ред и чистота в помещението, тъй като в тях ще можете да прибирате всички излишни вещи от пода. Вместо да оставите купчините от дрехи и обувки върху пода на помещението, приберете ги по местата им, а върху него постелете килимче от мека, но лесна за пране материя – то ще предпазва краката Ви от студа през зимата, докато се преобувате.

гардероб


таб Подредете пейката

Тази пейка-шкаф е достатъчна за сядането на двама човека, а същевременно служи и за складиране на част от обувките, дрехите или аксесоарите в дрешника. Можете да я направите още по-удобна с помощта на възглавнички (за сядане и декоративни). Ако добавите и красиви завески в подходящи цветове, това може да се превърне в уютно кътче в иначе малкия килер.

гардероб


таб Поставете табелки върху рафтовете и чекмеджетата

Монтираните върху рафтовете и чекмеджетата държачи за табелки ще Ви напътстват за съдържанието, за да не се налага да ровите и търсите желаната дреха или аксесоар из цялото помещение. Освен това те придават на дрешника по-подреден и организиран вид. Ако пък гардероба ще се ползва едновременно от всички членове на домакинството, всеки може да обособи своето място с помощта на такъв тип сменяеми табелки.

гардероб


таб Закачете на стената малките аксесоари

Метална закачалка за банята, монтирана върху стената в гардероба, може да послужи за съхранението на различни малки предмети и аксесоари – козметика, четки за коса, парфюми и изобщо всички онези дребни неща, които са нужни за всекидневния тоалет, събрани на едно място.

гардероб


таб Направете си дъска – органайзер

Няколко квадратни плоскости от корк, монтирани (залепени) върху вътрешната страна на някоя от вратичките на шкафовете (или в рамка върху стената), могат да се превърнат в удобен и функционален органайзер за всеки ден. Върху така импровизираната дъска можете да закачате с кабарчета всякакъв вид програми, задачи и бележки за останалите от семейството.

гардероб


таб Място за обувките

Обувките обикновено заемат дори повече място, отколкото връхните дрехи, тъй като те трябва да са подредени по начин, по който да могат да се виждат и избират лесно.

Съвети:
* Помислете за това къде точно събувате най-често обувките си, Вие и членовете на Вашето семейство – шансът те да бъдат прибирани и подреждани се увеличава многократно, ако мястото, където трябва да се поставят се намира наблизо. Например, ако ще използвате за целта малката пейка-шкаф в помещението, можете да ги прибирате (поне временно) в шкафа под седалката.
* Проверете какви модели се предлагат в специализираните магазини и изберете тези, които се вписват най-добре в дрешника. Различните видове шкафове и рафтове включват съоръжения за пода, за стената или за вграждане вътре в гардероба.
* Ако организирате късите и дългите дрехи в групи, под едната група ще се отвори пространство, в което можете да подредите обувките си.
* Чифтовете, които носите по-рядко, поставете в кутии, върху чиято предна част сте залепили снимка на чифта в кутията.

гардероб


таб Закачалки за аксесоарите

Използвайте обикновени, незаемащи много място закачалки за връхни дрехи, за да организирате част от аксесоарите си – дълги бижута, шалове, колани или пък утрешния тоалет.

гардероб


таб Окачете огледало без помощта на пирони

Лесно за монтиране, това огледало елиминира необходимостта от забиване на пирони върху дървената повърхност на вратата на килера/ дрешника. Това го прави и лесно за преместване, тъй като не е нужно да правите нови дупки и да поставяте нови пирони. За разлика от стандартните правоъгълни огледала, овалната форма добавя елегантност и стил в помещението.

гардероб


таб Организирайте хитро чекмеджетата

Прозрачните кутии и разделители за чекмеджетата ще Ви помогнат да организирате нещата си така, че те да бъдат едновременно прибрани и лесни за достъп и намиране.

гардероб


Източник: diyideas.comНяма коментари


ключови думи
килер, дрешник, преподредба

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg