фирми продукти
представяме
работа
 
14 коледни украси, които можете да направите сами – част 3

Част първа
Част втора

Изненадайте семейството и приятелите си с нестандартна декорация, направена от Вас самите. Освен задоволството от крайния резултат, неизменно остава и удоволствието, докато майсторите сами украсата, предвкусвайки тържествеността на коледните и новогодишни празници.


7. Топка за елха с пухче

Превърнете скучната едноцветна топка за елха в пухена сфера.

коледна украса

Необходими материали:
* Топка за елха – бяла, с матов завършек, без декорация
* Самозалепваща се хартия за декорация
* Бяло лепило
* Тънка четка за боички
* Фин блясък на прах – бял или сребрист
* Няколко бели перца/ пухчета
* Игла и бял конец
* Чаша


Инструкции:

1. Изрежете кръгчета (цели и с дупка в средата) от самозалепващата се хартия и ги залепете на няколко места по цялата повърхност на топката. Нанесете върху всяко кръгче малко лепило и поръсете с блясъка на прах, за да залепне върху повърхността на хартията. Поставете топката върху чаша със съответния диаметър, за да изсъхне лепилото.

2. С помощта на игла и конец прикачете леко перцата едно към друго, а след това прикрепете снопчето към металната кукичка за окачване на топката.


8. Вечнозелен орнамент за елхата

коледна украса

Необходими материали:
* Цветна хартия за апликации
* Обикновена ножица и ножица за декорации
* Двустранно залепваща се лента
* Зелена тел
* Лепило


Инструкции:

1. Начертайте върху гърба на цветната хартия няколко кръга – с диаметър 12.5, 10 и 9 см., и ги изрежете с обикновена ножица.

2. Направете прорез в центъра на всеки кръг.

3. Обработете контурите на всеки кръг с ножицата за декоративно (назъбено) рязане. Оставяйки малък отвор в горната част, навийте всеки кръг във формата на конус и залепете краищата.

4. Срежете от телта 3 парчета с дължина 45 см.

5. Съберете трите парчета тел и ги "завържете" в снопче с четвърто, късо парче.

6. За да оформите дръвчето, поставете трите конуса (най-голямото е най-отдолу, а най-малкото – най-отгоре) върху така образуваното телено снопче, като ги залепите едно за друго. За да задържите конусите върху телта, можете да ги залепите или пък да създадете опора в горната вътрешна част на "елхата", огъвайки парчетата тел до ширината на малкия конус.

коледна украса

7. Долния край на парчетата тел навийте настрани.


9. Топки с красиви надписи

коледна украса

Необходими материали:
* Топка за елха с матова повърхност и в светъл цвят
* Мек молив
* Боя за стъкло в избраните цветове (тук: червено и бяло)
* Четки за рисуване: малка кръгла четка (за думичките) и фина четка (за "отблясъците")
* 35 см. червена кадифена панделка/ лента с ширина 2 см.
* 70 см. бяла панделка/ лента с ширина 3 см.
* Пистолет за топъл силикон (за залепване)


Инструкции:

1. Свалете избрания десен (или направете свой собствен надпис) – показания на картинката надпис (Joy – от англ. ез. "радост") можете да видите малко по-надолу.

2. Използвайте схемата, за да изпишете с мек молив надписа върху топката.

коледна украса

3. Покрийте работния плот с вестници. Внимателно изпишете вече очертаните букви с червената боя, с помощта на малката кръгла четка. Оставете боята да изсъхне добре. Направете светлосенките с бялата боя и фината четка, за да получите "отблясъците" върху буквите. Оставете боята да изсъхне.

4. Направете панделка от червената кадифена лента (ако използвате за надписите боя в друг цвят изберете и лента в съответния нюанс). Срежете 46 см. от бялата лента и я завържете, поставяйки в центъра й вече готовата червена панделка, за да ги завържете заедно. Стегнете добре.

5. Вържете на възел останалата бялата лента, като я проврете предварително през "ухото" на закачалката на топката. Използвайте пистолетът за топъл силикон, за да залепите панделката (стъпка 4) върху така получения възел. Накрая подрежете краищата на долната бяла лента под наклон.10. "Нотен" орнамент – звезда

За любителите на музиката и на простичките аксесоари за елхата – орнамент, който е не само много евтин и лесен за направа, но и неочаквано ефектен.

коледна украса

Необходими материали:
* Схема на прегъване (Виж по-долу)
* Нотен лист
* Фотокопирна машина
* Златиста връвчица

коледна украса


Инструкции:

1. Свалете и пуснете на принтер схемата, след което я изрежете по контурите. Големината на бъдещия орнамент зависи от Вашето желание, затова можете да изберете някой от трите варианта (трите различно оцветени секции на схемата).

2. Използвайте фотокопирна машина, за да направите копие на нотния лист.

3. Пречертайте контурите на звездата върху така полученото копие на нотния лист, като използвате за шаблон изрязаната схема със съответната големина.

4. Като използвате дадената схема, прегънете звездата – непрекъснатите линии означават прегъване нагоре (в посока към Вас), а прекъснатите линии означават прегъване надолу.

5. Пробийте малка дупка на мястото, показано на схемата (в зависимост от избраната големина на орнамента) и проврете през нея златистата връвчица за окачване.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
Коледа, коледна украса, празнична украса

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg