фирми продукти
представяме
работа
 
14 коледни украси, които можете да направите сами – част 2

Изненадайте семейството и приятелите си с нестандартна декорация, направена от Вас самите. Освен задоволството от крайния резултат, неизменно остава и удоволствието, докато майсторите сами украсата, предвкусвайки тържествеността на коледните и новогодишни празници.

Част първа

Продължение...

4. Рисувани хартиени гирлянди

коледна украса

Обикновената бяла хартия може да се превърне в страхотна декорация за елхата и стените. Направата на тези разноцветни хартиени гирлянди е не само лесна, но и забавна за възрастни и деца. Оцветяването става с помощта на акварелни боички, пастели или "водни" моливи – така цветното покритие става равномерно и меко.

Необходими материали:
* Бяла хартия
* Перманентен водоустойчив черен маркер с екстра фин писец
* Плътна хартия за акварел
* Макетно ножче
* Разтварящи се във вода моливи (т.нар. watercolor pencils; специален вид молив, който се нанася на сухо и отгоре се разнася с мокра четка, за да се получи по-мек ефект); пастели или акварелни боички
* Фина четка за рисуване
* Медиум за декупаж (залепване)
* Акрилна боя в кафяво
* Малък перфоратор
* Фина, но здрава връвчица

коледна украса
"Воден" молив – сухо и мокро покритие.


Инструкции:

1. Оразмерете, принтирайте и изрежете избраните орнаменти. Трасирайте десена върху бялата хартия – за да Ви бъде по-лесно, можете да минете трасираните линии с черен маркер.

коледна украса

коледна украса

коледна украса

коледна украса

2. Поставете десените върху добре осветен прозорец, а върху тях поставете хартия за акварел. С помощта на финия маркер прекопирайте контурите на десена върху акварелната хартия. Поставете я върху подходяща плоскост и изрежете с макетното ножче празнините вътре в самия кръг (не и извън него).

3. Изрежете гърбовете на орнаментите – поставете върху осветен прозорец десените, обърнати наобратно и трасирайте контурите им.

4. Оцветете орнаментите с помощта на цветните моливи/ пастели. боички. Ако използвате Разтворими във вода моливи, след нанасянето на цвета го навлажнете и разнесете с помощта на малка четка. Оставете да изсъхне и при желание нанесете цветовете и върху гърба на десените. За да запечатате цветовете, можете да нанесете слой безцветно защитно покритие под формата на спрей (т.нар. sealant).

5. Нанесете медиум за декупаж върху двете страни на орнаментите. Смесете няколко капки кафява акрилна боя с медуима и нанесете 2 слоя от сместа върху всяка от двете страни, оставяйки всеки слой да изсъхне добре.

6. Когато всичко е готово изрежете кръгчетата и пробийте с перфоратора по една дупка в горната част на всеки орнамент, за да проврете връвчицата. Окачете орнаментите поединично или ги подредете върху лента.5. Топка за елха със "снежна" шапчица

коледна украса
 
Необходими материали:
* Средно голяма четка за рисуване
* Лепило за декупаж (медиум)
* Топка за елха – със сребристо матово покритие
* Пластмасова чинийка за еднократна употреба
* Кутийка фин сребрист блясък на прах
* Лепило
* Влакънца в сребристо (например от някакъва украса или блестяща тъкан) – по желание

коледна украса коледна украса
Сребрист прахообразен блясък за декорация. Лепило за декупаж.

Инструкции:

1. Нанесете лепилото за декупаж с помощта на четката, започвайки от основата на  кукичката за закачане и достигайки до половината на топката.

2. Поставете топката върху пластмасовата чинийка и я поръсете със сребристия блясък (прах), така че той да полепне върху лепилото. Можете да добавите и малко сребристи влакънца в горната част на топката. Оставете лепилото да изсъхне.


6. Топка със "снежинки"

коледна украса
 
Необходими материали:
* Блестяща топка за елха
* Бяла боя за стъкло
* Фина четка за рисуване
* Молив с гумичка


Инструкции
:

1. Поставете върху работната площ вестници. Използвайте снимката по-горе, за да се ориентирате за рисунката на снежинка върху топката – първоначално нарисувайте знака (+) в желаната големина и добавете по-малък знак (х) по диагонал, за да получите основната структура на снежинката.

2. Добавете детайлите така, както е показано на снимката. За да добавите малките точици по снежинката, натопете в боята крайчето на дръжката на четката и притиснете леко на желаното място. Оставете боята да изсъхне.

3. За да добавите големите точки върху останалата част на топката, потопете гумичката в края на молив в боя и притиснете леко на желаното място. Оставете боята да изсъхне и закачете готовата топка.

Трета част

Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
Коледа, коледна украса, празнична украса

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg