фирми продукти
представяме
работа
 
14 коледни украси, които можете да направите сами

Изненадайте семейството и приятелите си с нестандартна декорация, направена от Вас самите. Освен задоволството от крайния резултат, неизменно остава и удоволствието, докато майсторите сами украсата, предвкусвайки тържествеността на коледните и новогодишни празници.


1. Топки за елха с искряща декорация

Изберете цвят и форма за декорацията на обикновените топки за елхата, превръщайки ги в уникална украса за коледния интериор. За проекта можете да използвате готовата форма (елха), дадена по-долу или пък да създадете свой собствен десен на ръка.

орнаменти

орнаменти

Необходими материали и инструменти:

* Избрана шарка (виж шарката по-долу)
* Шепа ситни стъклени топченца или друг вид блестяща прахообразна декорация (в златисто или сребристо)
* 2 чашки за еднократна употреба
* топки за елха с матово покритие (червено и синьо, или друг избран цвят) – с размер 9 см.
* Специална релефна ("пространствена") боя (т. нар. dimensional paint, която може да се намери в специализираните арт магазини)
* Голяма кутия (например капак от кутия за обувки)
* Тясна лента или връвчица (за закачане на орнамента)


орнаменти

Инструкции:

1. Свалете и пуснете на принтера избрания десен и го използвайте за справка докато рисувате върху топката. При повечето форми няма да се наложи да пренасяте контурите върху повърхността на топката.

2. Сипете блестящата декорация в чашка за еднократна употреба. Върху топката нанесете боята в избрана Вас форма – за да не се претърколи, поставете сферата върху отвора на малка чаша.

орнаменти
Нанасяне на релефната боя.

3. Следа като нанесете контурите с боя, веднага поставете топката върху картонената кутия и поръсете с декорацията, така че да полепне по боята (след всеки орнамент изсипвайте обратно в чашата неполепналия прах). Закачете орнамента и изчакайте боята да изсъхне за поне 6 часа, преди да завържете декоративната лента за украса. Същата процедура се повторя и за втория тип украса, но боята се нанася във формата на снежинка и се използва прахообразна декорация в сребристо.

орнаменти
Изсипване на блестящата украса.2. "Бонбонен" орнамент

 
орнаменти

Необходими материали и инструменти:

* Спрей-лепило
* Лента/ панделка в избран цвят – 3 броя с различна ширина
* Водоразтворим маркер
* Игла за нанизване на мъниста
* Бял копринен конец за бродерия
* Перлени мъниста с диаметър 10 мм.


Инструкции
:

1. Залепете едната лента (тази със средна ширина) в центъра на най-широката панделка.
2. Подрежете излишъка от лентите до дължина 40- 42 см.
3. Използвайте маркера и линийка, за да измерите и поставите точки в центъра на лентата, от двете й страни – точките трябва да са на интервали 4 см.
4. Поставете копринения конец в иглата (поне 45- 50 см.) и нанижете едно мънисто.
5. Внимателно извадете конеца от иглата и го нанижете отново, но този път заедно с другия му край, изравнявайки двата края.
6. Прекарайте иглата от едната страна на лентата през другата страна – там, където се намира първата отбелязана точка. В това положение първото нанизано мънисто се оказва най-долу на орнамента.
7. Нанижете още едно мънисто. Прекарайте пак иглата през лентата – от едната до другата й страна, на мястото на втория знак. След това нанижете трето мънисто.
8. Продължете по същия начин, докато нанижете всички мъниста (тук те са 11) и стигнете края на лентата. Накрая, за да завършите орнамента, направете възел на конеца и добавете лента или връвчица за закачане.3. Поставка за цветя от топки за елха

Вместо да изхвърлите топките са елха, които са Ви доскучали, превърнете ги в напълно нова украса. Единственото условие е орнаментите да са здрави.

орнаменти

Необходими материали и инструменти:
* Декоративни топки за елха
* Метална пила
* Малки купички или друг съдове, в който да поставите топките (предварително можете да ги декорирате и боядисате в сребристо)

Инструкции:

1. Извадете металната част за закачане от топката.
2. С помощта на метална пила загладете ръбовете около отвора.
3. Напълнете топката с вода.
4. Натопете избраните цветя и зеленина в така получената ваза.
5. Поставете топката в избрания съд и я закрепете добре в статично положение.

орнаменти

орнаменти

Продължава...

Част втора


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
коледна украса, направи си сам, проекти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg