фирми продукти
представяме
работа
 
7 лесни идеи за акцент в градината

Аксесоарите са важна част не само от интериорния, но и екстериорния дизайн. Те допълват, украсяват и обогатяват двора или градината. Има начин да създадете бързо, лесно и евтино градински акценти, които да подчертаят красотата на Вашия дом и/ли градина. В някои от следващите ни статии ще Ви покажем по-подробно как да осъществите някои от показаните проекти.

1. Лесна украса за градинските саксии

идеи за градината

Добавете чар и красота към обикновените теракотени саксии с помощта на тази лесна и евтина, но пък ефектна трансформация. За целта са Ви необходими само четка, малко боя и бояджийска самозалепваща се лента с избраната ширина. Обособете с помощта на лентата местата върху всяка саксия, които искате да оставите небоядисани, а останалата повърхност минете с бяла боя (или друг избран нюанс). Оставете боята да изсъхне напълно и при желание боядисайте останалите необработени места с по-ярък цвят (например червено) – тук важи същото правило за оформяне на ивиците. Ако желаете можете да направите вместо вертикални, хоризонтални ивици.

2. Саксии – мозайка

идеи за градината

Не се ядосвайте за счупените сервизи от керамика и порцелан – те могат да се оползотворят за направата на уникални по своя вид саксии за градинските растения. За целта са Ви необходими подръчни материали и ентусиазъм.

Вижте целия проект тук...


3. Теракотена ограда на лехите

идеи за градината

Един малко по-труден за изпълнение проект, който обаче ще допадне на по-запалените градинари с изискаността и красотата си. Теракотата е особено подходяща за градината, тъй като е направена от естествен материал и не контрастира на останалите елементи – растения, камъни, дървесина и прочее. Така полученото ниско ограждение е мултифункционално – от една страна ограничава съседната поляна да се разпространи вътре в лехата, оформя една по-спретната градина, а да не забравяме и за декоративния й ефект.

4. Патина върху статуите

идеи за градината

Блясъкът и свежият вид са хубава характеристика, но не и що се отнася до статуите в градината. Тяхната красота разцъфва с времето, когато повърхността на камъка се покрива със специфична патина. Ако нямате търпени да чакате новите статуи да се превърнат в неотделима част от градината, можете да си послужите с малки хитрости, за да създадете усещане за автентичност. За целта можете да използвате специалните бои с т.нар. "aging ефект" (състаряващ ефект), за да придадете един по-топъл, зрял и старинен вид на всички каменни/ циментови елементи в градината си – статуи, фонтани, декорации и прочее. Вижте един подобен проект тук.

5. Декорирани камъни за стъпване

идеи за градината

Създайте красива и привличаща погледа градинска пътечка, с помощта на тези уникални на вид каменни плочи, декорирани с парченца керамична мозайка. Проектът е не само евтин, но и лесен за направа, а освен това е още един начин да се оползотворят счупените керамични съдове. Единственият недостатък на така получената пътека е, че през зимата покритието става хлъзгаво заради своята гладкост – проблем, който можете да решите, като посипете върху пътечката дебел слой от някакъв груб материал – например дървени стърготини или пък пясък (който напролет можете да почистите лесно).

6. „Листна” декорация за саксиите

идеи за градината

Още една идея за скучните едноцветни саксии. За този проект са необходими малко боя и избрани естествени шарки – например листа с интересна фирма или пък несиметрични съцветия. "Запечатани" върху повърхността на саксията с помощта на боята, декоративните елементи придават уникален и ненатрапчив стил и красота на всяка градина.

7. "Типи" за увивните растения

идеи за градината

Този изключително лесно за направа градински аксесоар може да послужи само за украса или пък за опора, върху която да се увиват растенията, за да се оформи красив конус от зеленина. Той е направен от върбови клонки във формата на индианско типи – основната конструкция е от пръчки, забити в долния край и завързани в горния, а декорацията по средата е от по-тънки клонки, вплетени между пръчките.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
градина, акцент, аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg