фирми продукти
представяме
работа
 
Как да добавите автентичност към статуите в градината

статуя


Основният признак за автентичност и старост на статуите в двора или градината, е патината по тях. По естествен път тя се натрупва с години, но има начин Вие сами да създадете подобен ефект за много по-кратко време. Тази техника можете да използвате не само за статуите, но и за фонтаните, или декоративните басейни на открито.

Добавянето на богата патина става посредством смесването на разнообразие от цветове – черно, жълтеникавокафяво, сиена (вид охра) и светло зелено. Основната цел е да се постигне максимално естествен ефект, което изисква деликатно нанасяне на цветовете върху повърхността. Според специалистите, ключът към това е преди да се положи боята, статуята (или повърхността, която обработвате) предварително да бъде навлажнена.


Необходими инструменти и материали:

• бои за бетон, на маслена или латексова основа, в земни нюанси - черно, жълтеникавокафяво, сиена и светло зелено;
• вода;
• статуя (или друга повърхност) от бетон или гипс;
• четка за боя;
• бутилка със спрей, пълна с вода;
• гъба (най-добре сюнгер).

Изпълнение:

1. Следвайки инструкциите на производителя, смесете боите, докато получите цвят, напомнящ цвета на мъх. Използвайте вода, за да разредите нюанса с около 25%, тъй като първоначалният цвят е прекалено тъмен и силен.

2. Намокрете повърхността на скулптурата (или повърхността, която обработвате).3. Внимателно нанесете цвета с помощта на четката (по-късно винаги можете да нанесете още цвят), като от време на време намокряте със спрея повърхността. Целта е да се постигне максимално естествен ефект, сякаш патината се е "стичала" надолу хаотично. Накрая оставете повърхността да изсъхне.4. Използвайте гъбата, за да нанесете отделни цветове, създавайки специфични светлосенки. Не забравяйте, че мъхът и зацапванията се събират основно по ъглите и гънките – затова обърнете на тези места по-специално внимание. Накрая оставете повърхността да изсъхне добре. Вече разполагате със собствена "старинна" скулптура в двора на дома си.
www.diyideas.com


Няма коментари


ключови думи
статуи, двор, украса, интериор, екстериор, градина, придаване на автентичност, боядисване, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg