фирми продукти
представяме
работа
 
Дизайн в картинки: 16 интериора в червено

стаи в червено  стаи в червено

Да декорираш в червено не е лесна работа и изисква смелост и увереност. Този цвят може да подчертава, акцентира и изпъква, но същевременно създава усещане за топлина и уют, стига да подберете подходящите нюанси и съчетания.


1. Фокусна точка


стаи в червено

По-тъмните и наситени нюанси на червеното се превръщат в чудесна фокусна точка, привличаща окото на фона на по-неутралния фон. Ето тук например цветът е използван върху тапицерията на мебелите, за да внесе нотка вибрираща жизненост в помещението.


2. Цветови тактики

стаи в червено

Стени, обагрени в цвят на червена боровинка, внасят изтънченост и стил към иначе обикновената всекидневна. Една толкова отличаваща се сред мебелите стена играе ролята на аксесоар – ето защо е добре да не я закривате с шкафове. За целта можете да използвате отворени рафтове, зад която да прозира наситено червения нюанс.


3. Да опитомиш цвета

стаи в червено

Има трик, чрез който можете да използвате любимия си наситен нюанс на червеното, без да рискувате да „претрупате” визуално помещението. За целта стените в червено са съчетани с бяла ламперия, която оптически омекотява и компенсира. Този трик е особено подходящ за малки помещения, тъй като това ги уголемява визуално.


4. Стена в галерията

стаи в червено

Акцентна стена във винено може да поправи много неуредици в интериора, особено ако се използва за поставяне на красива картина или пейзаж. Чрез този способ се добавя свежа струя червен нюанс, която се превръща в своеобразна рамка на всяко произведение на изкуството.


5. Преди голямата промяна

стаи в червено

Ако не сте сигурни дали сте готови за коренна промяна на интериора – например да боядисате една цяла стена в червено, опипайте почвата с дизайн, включващ няколко аксесоара. Дали ще бъде картина на стената, мебел или пък декоративна възглавничка във винено, това ще Ви даде насока дали червеното е Вашия цвят.


6. Червената стая

стаи в червено

Опитайте да боядисате в избрания червен нюанс не само стените, но и корнизите, и рамките на прозорците. Така фокусът ще пада върху мебелите и материите, които сте съчетали с червеното върху стената.


7. Време за изкуство

стаи в червено

Широките червени ивици върху стената са идеалното място за подредба на картини и снимки, тъй като им създават своеобразна рамка.


8. Релефна декорация

стаи в червено

Детската стая е идеалното място да опитате релефна декорация върху стените – подобен десен в бяло и червено (готов тапет или направен от Вас релефен дизайн) създава весела и жизнерадостна атмосфера в помещението – както заради цвета, така и заради шарката.


9. Червено в леглото

стаи в червено

Фокусирайте цялата сила на червеното върху леглото си с помощта на подходящи завивки, одеяла и възглавнички. Това е мястото, където можете да експериментирате на воля, без да се притеснявате от учудените погледи на другите.


10. Хитра употреба

стаи в червено

”Заключете” цветната палитра с няколко „капки” черешово – забележете, че всъщност в помещението е използвано съвсем малко количество от червения цвят, но така, че като цяло се създава усещането за ярко обагрени пространство.


11. Червено, бяло и китайско синьо

стаи в червено

Предишната скучна и безинтересна баня се превръща в нещо съвсем различно, когато в нея се добави щедро количество наситено червено с цвят на тъмно грозде. Добавката от бяло компенсира и омекотява, а традиционните китайски аксесоари добавят щипка ориенталска екзотика.


12. Стената като фокусна точка

стаи в червено

В тази стая фокусната точка безспорно са камината и стената зад нея. Въпреки, че червеното не присъства в останалите елементи на обзавеждането – мебелировка, аксесоари, настилка, топлият нюанс върху стената дава увереността, че помещението няма да изглежда твърде неутрално и скучно.


13. От сиво към ярки

стаи в червено

Изморени ли сте от скучната визия на Вашата кухня? Има начин да я преобразите евтино, но ефектно с помощта на малко червена боя – тя ще придаде вибрираща жизненост и индивидуалност на помещението за нула време.


14. Уроци по дизайн

стаи в червено

Ето един интериор, който дава прекрасен пример за удачно смесване на десените. Тук присъства един мотив с голям размер (килимчето), един със среден размер (карираната тапицерия на столовете) и един с малък размер (флоралните завеси). Това, което ги обединява визуално е повтарящият се във всички тях червен нюанс.


15. Кувертюра в червено

стаи в червено

Всеки отделен елемент може а бъде вдъхновение за избора на цветова схема. Тази многоцветна кувертюра например е причината за избора на цвят за калъфките на възглавниците – лилаво и червено. Така двата елемента се обединяват и свързват визуално.


16. Печеливш цвят

стаи в червено

В това помещение присъства почти всеки нюанс, който можете да си представите, но елементът, който привлича погледа е именно стената в червено. Червеното създава страхотен фон за шкафовете и рафтовете, а когато е съчетано с искрящо зелено (както тук), помещението придобива допълнително свежест и жизненост.


Източник: bhg.com6 март 2009 22:16 | стени в червено
От: савина димитрова
много ми харесва винения цвят направихме спалнията така преди 1 година не ми омръзва сега ще направим и в хола едната стена
11 ноември 2008 15:47 | Дизайн в картинки: 16 интериора в червено
От: MILOTO
Чудесни комбинации в червено ! Най-много ми допадна предложението за кухня ? Браво ! Супер ! Да можеше и моята кухня да стане такава ! Но ...идва Коледа ! А по Коледа стават и чудеса !
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
червен цвят, интериор, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg