фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за интериора: Релефна шаблонна украса

Като цяло шаблонният дизайн е един от най-бързите и лесни начини да освежите интериора си. Ефектът обаче е далеч по-силен, когато става въпрос за релефен шаблон. Резултатът е зашеметяващ, особено що се отнася до минималните усилия, които ще положите по време на работата.

шаблон

Релефният шаблонен дизайн се постига с помощта на избран шаблонен мотив (напр. такъв от твърда пластмаса), фугираща смес (или дори смес за венецианска мазилка) и мистрия за нанасяне. След като сместа изсъхне напълно се нанася базовият цвят (тънък слой) и повърхността се обработва с шкурка. Накрая се нанася тънък слой гланц, за да придаде по-голяма дълбочина на образа. За по-драматичен ефект можете да изберете за базов цвят по-тъмен нюанс – например червено.

Необходими инструменти:

○ панерче за боя
○ парцалчета
○ стандартен валяк за боя – 23 см.
○ малък валяк за боя – 15 см.
○ изтънена четка за боя с ширина 5 см.
○ пластмасова мистрия (шпатула) – 10 см.
○ нивелир с вградена линийка
○ молив

Необходими материали:

○ латексова боя (базисна)
○ гланцова латексова боя + гланц – за гланцовата смес (1 част боя и 7 части гланц)
○ шаблони (използваните тук са „Източно цвете” и обшивка в арабски стил)
○ самозалепваща се бояджийска лента – 5 см.
○ фугираща смес (или смес за венецианска мазилка)
○ шкурка (размер 100)
○ памучни парцалчета без влакънца

Инструкции:

Стъпка 1: Отбележете водещите линии на обшивката

шаблон

Очертайте линиите, по които ще се водите при изработката на обшивката, като отбележите само ръбовете. Използвайте нивелир, за да сте сигурни, че линиите са прави и успоредни. Започнете работата като позиционирате в ъгъла цветния мотив и нанесете сместа с помощта на мистрията. Повдигнете шаблона и повторете процедурата и в останалите ъгли на шаблонния дизайн. От време на време изплаквайте шаблона, за да не засъхне попадналата в отворите му смес. За да не се мести шаблонът, можете да го залепите временно със самозалепваща се лента.

шаблон

Стъпка 2: Очертайте шаблона за обшивката

шаблон

Очертайте повтарящия се шаблонен мотив за обшивката, като използвате за целта отворите в шаблона. Необходимо е да направите това само по дължината на едната страна. Използвайте същата техника на нанасяне на сместа, която използвахте при ъгловия мотив, за да направите и обшивката. Редувайте през един секторите от шаблона.

шаблон

Стъпка 3: Направете шаблонния дизайн и в останалите части

шаблон

След като първата „група” от шаблонни сектори е изсъхнала добре (за поне 2- 3 часа), нанесете сместа върху останалите сектори. С помощта на ръба на мистрията направете острите ръбове по периферията. Оставете целия дизайн да изсъхне поне за 1 нощ.

шаблон

С помощта на малкия валяк нанесете върху мотива тънък слой от базисния цвят. Оставете боята да изсъхне за поне 2- 3 часа.

Стъпка 4: Обработете с шкурка

шаблон

Обработете  шаблона с шкурка, докато се „разкрие” по-голямата част от мотива. Избършете праха от шкурката с помощта на памучно парцалче.

шаблон

Стъпка 5: Нанесете гланца

шаблон

Нанесете гланцовата смес, като покривате повърхността постепенно на малки сектори. С помощта на памучно парцалче (което не пуска влакънца) обработете внимателно гланцираната повърхност – така ще създадете по-фин и матов завършек, и ще покриете изцяло релефа. Премахнете напълно самозалепващата се лента и оставете да изсъхне добре.

шаблон


Източник: diy.homedepot.caНяма коментари


ключови думи
релефен шаблон, дизайн, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg