фирми продукти
представяме
работа
 
Уникални аксесоари за дома – част шеста

Предлагаме Ви кратък списък с интересни аксесоари за дома, които удивляват с красотата и оригиналността си. Те спадат към онези елементи от интериора, които не са задължителни, но пък могат да се превърнат в страхотен акцент на помещението.

1.  Лампа Josephine

аксесоари

Абажурът на лампата е от бял лен, а основата й е от никелирана стомана. Дизайнът й е дело на Julianna Holowka. Josephine е ръчно изработена във формата на цвят на далия. Елагантна и красива, тя може да се превърне в стилен акцент във всяко помещение. Височината на лампата е 35.6 см., както и диаметърът на абажура. Използваната електрическа крушка е с максимална мощност 40W.

2. "Книга" за (пр)осветление

аксесоари

Съществуват множество книги за просветлението, но никоя от тях всъщност не излъчва истинска светлина. Е, тази излъчва, но пък тя не е точно книга. Идеята е на холандското студио Studiomeiboom и е част от един по-голям проект, целящ да финансира проектите за стимулиране на образованието – в случая чрез даряване на 10% от приходите от продажбите за каузата. Продуктът комбинира формата на книга с лампа, за да създаде асоциацията за знание и просветление. Лампата е създадена от плексиглас и работи с енергоспестяваща крушка с мощност 9W. Тя е с височина 24 см., ширина 17 см. и дебелина 8 см.

3. Медена "пчела"

аксесоари

Един много, много остроумен аксесоар за дома – контейнерче за мед във формата на пчела. ''Пчелата'' е направена от посребрен метал, а ''коремчето'' й е от прозрачно стъкло. Именно там се съхранява медът – така винаги ще знаете колко пълен е контейнерът. Към бурканчето в нестандартна форма има и лъжичка за меда – също посребрена.

4. "Реалистични" завеси

аксесоари

Ето едно много оригинално решение за дома – простичко, функционално и изключително ефектно. Завесите са създадени от дизайнерката Jenny Hurth и са едновременно полезен аксесоар и украса. Те очароват с принтирания върху тях градски пейзаж, който създава усещането, че сте част от него.  Завесите са специално създадено за врата, но вероятно биха могли да се използват и при по-високи прозорци. Височината на „картината” е 208 см., а ширина й – 96.5 см.

5. Маслена лампа Cylo

аксесоари

Дизайнер на продукта е Erik Couzy. Cylo представлява обикновена маслена лампа, но създадена за монтиране върху стената. Направена е от полирана стомана, която допълнително увеличава светлинния ефект. За по-голям ефект лампата може да бъде поставена в група от няколко. Резултатът е мека и приятна светлина, озаряваща цялото помещение. Дължината на Cylo е 10 см., а диаметърът й – 3 см.

Източници: dutchbydesign.com, juliannaholowka.com, jennyhurth.com, lightupyourworld.nl и delight.com

Уникални аксесоари за дома - част първа
Уникални аксесоари за дома - част втора
Уникални аксесоари за дома - част трета
Уникални аксесоари за дома - част четвърта

Уникални аксесоари за дома - част пета24 октомври 2008 10:29 | Супер идеи
От: Име
Наистина всички тези идеи са супер оригинални. Това със завесите и маслена лампа дори смятам да го направя вкъщи.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
аксесоари

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg