фирми продукти
представяме
работа
 
10 идеи за малката детска стая

Ако детската стая в дома Ви е твърде малка, за да побере всички вещи, опитайте някоя от тези идеи. Те са функционални, забавни и стилни. Така ще спестите част от свободното пространство, което ще можете да ползвате за игра или за поставяне на нова и полезна мебел.

1. Многофункционална пейка

детска стая

Пейката може да се използва за сядане, но можете и да махнете възглавниците, превръщайки я бързо и лесно в ученическо бюро. Освен това вградените в нея рафтчета ще поберат немалка част от вещите на Вашето дете. Пейката има и специално стъпало, за да могат по-малките деца да се качват върху нея по-лесно.

2.  Работен кът

детска стая

Дайте на децата си достатъчно пространство, за да творят и учат. Тази инсталирана към стената ъглова работна масичка (бюро) дава много място за това, без да заема твърде много пространство. За по-голяма безопасност и удобство на децата ръбът на масичката е заоблен.

3. Многофункционално въженце

детска стая

Монтирайте стабилно върху стената 2 винта с халка и завържете за тях здраво въженце – върху него можете да закачате с помощта на щипки различни не много тежки предмети – рисунки, картички, украса, учебна програма и прочее.

4. Кубчета - рафтове

детска стая

Научете децата си да почистват след себе си като поставите безопасен за тях нисък шкаф от лек материал. За да ги улесните можете да залепите в дъното на всяко кубче картинка, която да показва на детето кое къде трябва да постави (например картинка със зайче на рафта за играчките и художническа палитра за рафта с материалите за рисуване). Можете да оставите рафтовете отворени или да поставите в тях кошнички за събиране на по-дребните предмети.

5. Рай за домашните

детска стая

Специалният ъгъл с бюро дава достатъчно място за поставяне на всички пособия без да заема много пространство. Тук масата отново е монтирана стабилно за стената с помощта на специални скоби. На стената до бюрото можете да поставите магнитна дъска, за да може детето да организира по-лесно нещата си.

6. Използвайте гърба на вратата

детска стая

Ако търсите допълнително място за поставяне а вещите, не забравяйте за гърба на вратата – тук можете да монтирате магнитна дъска за бележки, както и кукички за закачане на дрехи и чанти. Не забравяйте, че ако ще поставяте по-тежки предмети върху вратата (например ученическата раничка), кукичките трябва да са още по-здрави и да са монтирани още по-стабилно.

7. Многофункционална дъска на леглото

детска стая

Дълбоките рафтчета, вградени в дъската на леглото, дават допълнително място за поставянето на будилника, книгите и други подръчни вещи. Не поставяйте обаче остри и тежки предмети, защото има опасност те да паднат върху детето. Колкото е по-дълбок всеки рафт, толкова по-малък е шансът от инцидент.

8. Дрехи за всеки ден

детска стая

Улеснете сутрините за себе си и за Вашите деца. Шкаф със 7 чекмеджета, надписани за всеки от дните на седмицата, ще Ви помогне да организиране дрехите и пособията на детето си бързо и лесно. Сутрин то трябва само да отвори съответния шкаф и да вземе дрехите в него.

9. Шкафчета с картинки

детска стая

Ето още един начин на приучите детето си да събира разхвърлените си вещи. Шкафът е с чекмеджета, направени от лек материал, върху предната част на които е монтирана табелка с името (или съответна картинка) на неговото съдържание. Така детето ще знае къде може да постави дадена играчка след като я използва.

10. Специални зони

детска стая

Създайте специален дизайн за специалните зони в детската стая. Това може да е например място, където Вашето дете ще се преоблича и ще пробва различни дрешки пред монтираното на стената огледало. То може да се превърне и в театрален кът за дегизиране и игра.


Източник: www.bhg.com6 юли 2009 18:28 | Много свежи идеи.
От: Lili
Супер са при първа възможност ще изпробвам някои!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
детска стая, идеи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg