фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за допълнително място за съхранение на вещите – част IV

Част трета - Идеи за тавана и мазето

Идеи за кухнята

идеи за съхранение
Събирането на съдовете един в друг може да спестява място, но за сметка на това впоследствие е много трудно да се извади необходимият съд, освен ако той не е разположен най-отгоре. Затова избягвайте този вариант, а изберете друго решение за съдовете, които използвате често – например кукички върху стената или пък подвижни контейнери в кухненските шкафове.

Старинните шкафове
могат да бъдат чудесно решение за кухнята – както за съхранение на кухненските прибори и посуда, така и за поставяне на различни подправки и хранителни продукти. Единственото условие е шкафът да е добре почистен и рафтовете му да са здрави, за да издържат на тежестта на продуктите и вещите.


идеи за съхранениеНаправете си своя собствена винарска "изба" в кухненския шкаф. Демонтирайте рафта от шкафа (той трябва да е разположен далеч от източници на топлина). На негово място монтирайте 2 плоскости от шперплат – всяка с прорез до средата, така че при сглобяването да образуват Х. Така всяка четвъртина на шкафа ще може да съхранява по една бутилка вино, разположена хоризонтално.

Ако разполагате с един или повече шкафове, които са високи и дълбоки, то тогава би било добре да си осигурите подходящо осветление – например такова, което се включва при отварянето на вратата. Светлината ще Ви бъде особено полезна за намирането на вещи, разположени в дъното на шкафа, а при затваряне на вратичката, тя автоматично ще се изключи.идеи за съхранениеРешение за по-трудните за достигане ъгли в кухненските шкафове е специалният въртящ се поднос или система от  такива. Така няма да Ви се налага да изваждате половината съдържание на шкафа, за да достигнете нещо в дъното му.

Организирайте капаците на съдовете си, като ги поставите от вътрешната страна на вратите на кухненските шкафове, където предварително сте монтирали обикновена стойка за хавлиени кърпи.

Решение за хората, които обичат да колекционират готварски книги – те могат да спестят място като поставят книгите, които не използват често, върху рафтчета, монтирани над вратите или прозорците.
идеи за съхранениеАко разполагате с ограничено пространство в чекмеджетата, можете да държите приборите си в голяма и масивна кана или друг подобен съд, най-добре красиво декориран.

Вътре в самите чекмеджета можете да сложите специални разделители и органайзери, които да държат различните видове вещи (например приборите) в ред, без да се размесват едни с други.

Съберете найлоновите торбички от покупките в картонената тръба, останала от използвано руло кухненска хартия. Така те ще изглеждат далеч по-добре, отколкото на купчина, а и ще се изненадате колко много торбички може да събере една такава тръба.


По материали на Рийдърс Дайджест (rd.com)Няма коментари


ключови думи
кухня, място за съхранение

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg