фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за допълнително място за съхранение на вещите – част III

Част втора - Идеи за спалнята

Идеи за тавана

организация на дома1. Разпределение на пространствата

Тъй като мазето и гаражът са по-лесни за достъп в сравнение с таванското помещение, съхранявайте често използваните си вещи там. За тавана оставете онези предмети, които използвате сезонно или рядко.

2. Кутии за съхранение

Пластмасовите кутии са един добър избор за съхранение на дрехите на тавана, особено ако са прозрачни – така можете с един поглед да видите какво съдържат те, но и от гледна точка на хигиената. Освен, че се почистват по-трудно, картонените кутии и торбите са добро убежище за гризачи и насекоми.

организация на дома3. Съхранение

Температурата и влажността в таванското помещение обикновено не е подходяща за съхранение на чувствителни на температурни промени вещи, затова по-добре намерете на тези вещи (видео- и телевизионни приемници, апаратура, снимки, книги и прочее) друго място за съхранение.

4. Редици от кутии

Не натрупвайте вещите си на купчини – вместо това направете кутиите по-лесни за достъп като ги подредите в редици, перпендикулярно на тавана на помещението. Между редиците оставете достатъчно пространство за преминаване. За повече яснота е добре да поставите на всяка кутия етикет със съдържанието й.


 

Идеи за мазето

организация на дома1. Защита от влага

За да предпазите шкафовете в мазето си, които имат пряк достъп до пода, повдигнете ги върху няколко блокчета от дървесина, третирана под налягане. Като допълнителна мярка можете да поставите уплътнителни ленти (1х2) откъм стените, така че мебелът да не е закован директно върху тях и да няма пряк контакт с влагата оттам. Като завършек можете да поставите парче полиетилен зад и под мебела преди да го монтирате на мястото му.

2. Върху тавана

Мястото между напречните греди на тавана на организация на домамазето е идеално решение за съхранение на леки вещи с голяма дължина (например остатъчни строителни материали). Можете да използвате за тази цел рамки от дървесина, заковани към гредите.

3. Място под стълбите

Обикновено пространството под стълбите на мазето не се оползотворява. Ще спестите доста свободно пространство в останалата част на помещението, ако раделите пространството под стълбите на ниши, в които да монтирате кутии и чекмеджета. Опитайте се да използвате възможно най-голяма част от дълбочината на стълбите, но преди да започнете работа задължително се допитайте до специалист, който да Ви посъветва как да направите промяната без да нарушите някоя важна част от конструкцията.

4. Кутии с етикет

Пластмасовите кутии, подредени една върху друга, са подходящо решение и за мазето – в тях можете да поставите всички организация на домадребни вещи, които искате да държите подредени (гвоздеи, болтове, винтове и пр.). Уверете се обаче, че предварително сте поставили върху всяка от тях етикет със съдържанието.

5. Лента за инструменти

Организирайте инструментите си върху магнитен държач за ножове или друга магнитна плоскост. Уверете се обаче, че всеки инструмент се захваща здраво и сигурно за плоскостта и няма опасност да падне заради тежестта си. Това решение е подходящо най-вече за малки вещи (шпатули, секачи и прочее метални инструменти).Част четвърта - Идеи за кухнята

По материали на Рийдърс Дайджест (rd.com)


Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, свободно място, таван

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg