фирми продукти
представяме
работа
 
Петте елемента във Фън Шуй – какво представляват те и как да ги използвате

фън шуйНай-добрият начин да промените към по-добро живота си е да внесете в него енергиите на специфичните фън шуй цветове – в зависимост от желаните резултати.

Цветовете сами по себе си са много силен елемент, тъй като в същината си те представляват светлина – повечето помещения имат недостиг на светлина, която можете да внесете именно чрез цветовете.

Един от основните принципи на фън шуй е принципът на петте основни елемента – Дърво, Земя, Метал, Вода и Огън. Тези елементи взаимодействат помежду си по определен начин, които като общо понятие се определят в 2 групи: продуктивни цикли и деструктивни цикли. Всеки фън шуй елемент се свързва с определен цвят – всъщност този цвят е най-лесният начин да използвате всеки от петте елемента, за да внесете хармония в дома си.Ето и накратко описанията на петте елемента:

ДЪРВО – Зелено, Кафяво
ЗЕМЯ – Светложълто, Пясъчно/ Землисто, Светлокафяво
МЕТАЛ – Бяло, Сиво
ВОДА – Синьо, Черно
ОГЪН – Червено, Яркожълто, Оранжево, Лилаво

Познанието за това как да използвате даден цвят, за да засилите и балансирате хармонията в заобикалящата Ви среда, може да бъде сложен процес. Има обаче няколко базисни принципа в това отношение. Правилното поставяне на цветовете се определя от картата Ба-гуа – енергийната фън шуй карта на Вашия дом.

фън шуй


Така например енергията на южния сектор е свързан със славата и признанието – дори по-скоро със "светлината или вътрешния огън". Това е свързано с образа, с който се представяте пред другите и с който те Ви възприемат като личност. Фън шуй елементът, който е свързан с посоката Юг е огънят, заедно с цветовете, които го символизират. Тъй като Вие надали искате да "изгасите" своя вътрешен огън, трябва да избягвате "водните" цветове (синьо и черно) в този сектор.

фън шуйЗеленият цвят е идеално решение за подобряване на здравето и балансиране на семейния живот, особено когато е използван в източния сектор на дома Ви. Синьото пък е добър избор за северния сектор, където Ви помага с плановете, свързани с кариерата, или в секторите Изток (Здраве/ Семейство) и Югоизток (Просперитет/ Богатство) – там то "полива/ подхранва" елемента Дърво. Жълтото, поставено в сектор Юг помага за прекарването на приятно време в добра компания, а чисто белият цвят в сектор Запад Ви подкрепя в творческата дейност.

Преди обаче да използвате даден цвят като "лек" (амулет/ предпазен символ) за определен проблем, изследвайте добре как се променя светлината в даденото помещение през отделните часове на деня, както и как се съчетава той с околната среда – мебели, декорация, изкуство и прочее. Всички тези елементи трябва да са в хармония, а не да "спорят" помежду си и да се "борят" за Вашето внимание.


Източник: fengshui.about.com19 септември 2008 21:59 | 4arovno e
От: valeria
bes dumi
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
фън шуй, елементи, дом

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg