фирми продукти
представяме
работа
 
Въпроси & отговори за Фън Шуй - 2

костенуркаВъпрос: Костенурката във фън шуй философията – в коя посока трябва да е насочена главата й?

Отговор: Във фън шуй съществуват много различни видове костенурки, които се различават по дизайна на корубите си, по материала или по допълнително включените елементи (например монети за привличане на богатството). Костенурката е една от четирите "божествени" животни – пазители на добрата енергия във фън шуй – това са Зеленият Дракон (Изток), Червеният Феникс (Юг), Белият Тигър (Запад) и Черната Костенурка (Север). Има обаче разлика между образа на сухоземната (за която става въпрос тук) и на сладководната костенурка, тъй като тяхната употреба във фън шуй философията е различна.

Има няколко фън шуй правила за поставянето на костенурката като "лекарство" (защитен амулет/ символ) за различните проблеми. Тя се използва за предпазване и увеличаване на положителната енергия, и за целта се поставя в задната част на дома. Това означава, че е добре да поставите малка статуйка на костенурка в задната част на офиса или пък градината си.

Вторият начин на употреба на образа на костенурката – и по-конкретно на черната костенурка, направена от метал, е да се постави по посока Север. Това е своеобразен катализатор на положителната енергия, насочена към Вашата кариера.

Третото предназначение на костенурката във фън шуй е да донесе стабилна енергия на онази област от фън шуй картата Ви (или Вашата карта Ба-гуа), която има необходимост от повече предпазване и стабилност. Така например добър избор е да поставите каменна костенурка в близост до входната врата откъм западната част на дома си. Камъкът е част от единия от петте фън шуй елемента – елементът земя, а така поставена, костенурката защитава основната врата на Вашия дом. В този вариант главата на статуята трябва да е насочена по посока на вратата.


спалняВъпрос: Лошо ли е според фън шуй спалнята да бъде разположена над гаража?

Отговор: Разположение на спалнята над гаража наистина не е възможно най-подходящото разпределение на помещенията по отношение на фън шуй. Ако забележите, че не спите добре, може би е най-добре да се обърнете към специалист, който да Ви посъветва за подходящ за случая "лек". Той трябва да бъде съобразен с обстановката и цялостната заобикаляща среда.

Защо обаче това разположение не е добро? Има 2 причини за това:
1) Гаражът е място с много движение, "навън" и "навътре", което означава постоянно движеща се енергия – точно обратното на това, от което се нуждаете в спалнята. Тъй като в света на енергията граници не съществуват, то гаражът под спалнята носи една доста нестабилна основа и няма да осигури на обитателите добра релаксация и здрав сън, както и усещане за стабилност в живота като цяло;
2) Паркираните коли отделят специфични лъчения известно време, след като двигателят е спрян. Същевременно спалнята е мястото, което трябва да има най-ниски нива на ЕМП (електромагнитно поле).

Фън шуй "лекарствата" тук ще се фокусират върху създаването на стабилна енергия, като едновременно с това трябва да се обърне внимание и на качеството на въздуха, и на нивото на ЕМП. Така например в помещението може да се постави килим в тъмни „земни” цветове или други декорации с подобна "земна" символика. Ако спалнята е обширна, в нея могат да се поставят зелени растения, пречистващи въздуха (но не твърде наблизо до леглото). Същевременно е добре самият гараж да бъде поддържан чист и подреден, което допълнително ще намали вредното влияние.


растениеВъпрос: Добре ли е за фън шуй да се поставят растения в спалнята?

Отговор
: Въпросът може да бъде разгледан от няколко гледани точки. Първата е чисто практичната – какво правят растенията през нощта? Те, обратно на процесите през деня, отделят във въздуха въглероден двуокис. От тази гледна точка поставянето на зелени растения в помещението не е много добра идея.

Във фън шуй растенията са символ на растежа и живота, а това не е точно онази енергия, от която имате нужда в спалнята. Това обаче не се отнася да речем за едно малко растение, поставено в голямата Ви спалня – ако не става въпрос за претрупване не можем да говорим и за лош фън шуй.

Избягването на живите растения обаче се отнася само за помещенията за сън – навсякъде другаде им дома те са отлично решение, особено що се отнася до нивото на замърсяване на въздуха в съвременните домове.
Източник: fengshui.about.comНяма коментари


ключови думи
фън шуй, въпроси и отговори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg