фирми продукти
представяме
работа
 
Въпроси & Отговори за Фън Шуй

фън шуйВъпрос: Добре ли е от гледна точка на фън шуй да държа книги в спалнята си?

Отговор: Книгите, поставени в спалнята не са елемент, който влияе отрицателно на енергията в помещението, стига те да не са твърде много. В противен случай те претрупват и „заливат” пространството. Не трябва да забравяме, че основната цел на една добре подготвена според фън шуй спалня е да служи за здрав сън и правене на любов. Ето защо твърде многото книги носят енергия, която противодейства на тези дейности.

Друг момент при поставянето на книги в спалнята е наличието на евентуална „остра” енергия – ша чи (sha chi), която е насочена към Вас докато спите. Тази енергия може да бъде създадена от книги с твърда корица, подредени по начин, по който те изпращат към Вас т.нар. „отровни стрели”. Ето защо фън шуй специалистите обикновено препоръчват да държите книгите си в затворени шкафове или върху покрити рафтове.

Не е без значение и посланието, което получавате от книгите в спалнята си. Най-вече дали заглавията на книгите, които поглеждате преди да заспите и когато се събуждате, Ви носят добра енергия или не. В това отношение има значение дали заглавията са от типа „Любовта на моя живот” или пък „Среднощно престъпление”. Тъй като всяко нещо около Вас носи определено количество фън шуй енергия, всеки предмет в спалнята Ви влияе подсъзнателно във времето, когато сте най-уязвими – докато спите. Ето защо, както всички останали предмети, книгите също са потенциален източник на добра или лоша енергия. От Вас зависи обаче какво ще допуснете до себе си.


фън шуйВъпрос: Вярно ли е, че окачените на видно място часовници носят отрицателна енергия?

Отговор
: Поставянето на часовници в дома не е лошо според философията на фън шуй. Те са част от ежедневието и са ни необходими. Има обаче места, на които е по-подходящо да поставите часовника, отколкото на други. Има и такива, в които поставянето на часовници не се препоръчва.

Така например добро място, където можете спокойно да поставяте часовници, са кухнята, всекидневната и домашният кабинет. Поставянето на малък часовник в детската стая също носи позитивна енергия, тъй като помага на детето да възприеме как тече времето. Същото важи и за спалнята, където малкият часовник с аларма е почти задължителен.

Не поставяйте обаче в спалнята си голям часовник, още повече пък няколко различни часовника. Спалнята е помещение за релаксация, в което времето „забавя крачка” – място, в което то е ръководено то един различен часовник – Вашият вътрешен биоритъм.

Ако имате колекция от часовници, която искате да поставите на видно място, най-добре е да изберете за целта една от стените в хола или в антрето. Те обаче трябва да са поставени така, че да изпълняват 2 условия:
* часовниците не трябва да са първото нещо, което човек вижда при влизане в дома
* не трябва да поставяте метални часовници в източната част на къщата – в сектора Здраве и Семейство

Що се отнася до поднасянето на часовник като подарък, според фън шуй се счита за лошо само ако по-млад човек подарява на по-възрастен. Това е така, тъй като есенцията на часовника е в това да отмерва времето, което изминава, тоест напомня за стареенето.


фън шуй Въпрос: Лоша ли е цифрата 4 за фън шуй?

Отговор
: Според китайците цифрата 4 се счита за носеща нещастие, тъй като при произнасяне тя звучи по същия начин, по който звучи думата „смърт” на кантонски диалект. Ето защо във философията на фън шуй, в традиционните кръгове, четворката се счита за лош късмет.

Като изключим китайската култура, цифрата 4 не е лоша – всъщност тя носи силна енергия, която ще Ви научи на уроците, които трябва да усвоите, за да продължите напред. Имаме 4 сезона и 4 посоки, които обаче не считаме за лоши или носещи нещастие.

За да бъдете по-спокойни, когато използвате четворката, можете да я оградите с червен кръг – според фън шуй това е един добър начин да "излекувате" лошата енергия.

Източник: fengshui.about.comНяма коментари


ключови думи
фън шуй, В&О

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg