фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за допълнително място за съхранение на вещите – част II

Част първа - Идеи за банята

Идеи за спалнята


идеи за спалнята1. Място под леглото

Оползотворете мястото под леглото си чрез нисък шкаф или старо чекмедже, върху които сте монтирали колелца. Така изваждането и прибирането на мебела под леглото ще бъде далеч по-бързо и лесно.

2. Поставка за хавлиите

Поставете върху вратата на спалнята си или някъде близо до входа към банята пръчка, върху която да слагате мокрите хавлии след излизане. Така ще спестите място в банята си и едновременно с това ще намалите влажността в помещението. Същевременно ще увеличите влагата в спалнята.

3. Съхранение за одеялата

Можете да съхранявате допълнителните одеяла между матрака и пружината на леглото си, където те винаги ще са Ви на разположение.

идеи за спалнятаИдеи за всяка стая

1. Укрепете шкафовете

Ако решите да поставяте дълъг и висок до тавана шкаф, добре е преди това да подсилите пода. Стандартните подове обикновено могат да издържат около 20- 23 килограма на квадратен фут (1 кв.м. = 10.8 кв. фут), но един препълнен шкаф или библиотека обикновено надминават тази маса. Най-добре е да се консултирате предварително със специалист – инженер или дърводелец, който да Ви посъветва как точно да укрепите пода и самия шкаф.

3. Добра опора

За да предотвратите падането на рафтовете на шкафовете, можете да добавите опора на всеки 70- 75 см. по цялата дължина на рафта (при рафт с дебелина около 3 см.). Правилото е такова – колкото по-тежък е товарът върху рафта и идеи за спалнятапо-малка е неговата дебелина, толкова по-малко трябва да бъде разстоянието между опорите.

2. Върху стената

Независимо дали става дума за подправки, украса или инструменти, винаги можете да спестите място като ги поставите директно върху стената. За тази цел използвайте кутии-рамки, кукички, гвоздеи или лавици.

4. Решение за подпрозоречното пространство

Монтирайте двата края на пръчка за завеса към касата – на няколко сантиметра над перваза. Така ще получите подходящо допълнително пространство за поставяне на саксиите със стайни растения. За допълнителна украса можете да зашиете към пръчката леко надиплен плат.


Част трета - Идеи за тавана и мазето

По материали на Рийдърс Дайджест (rd.com)Няма коментари


ключови думи
свободно пространство, спалня

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg