фирми продукти
представяме
работа
 
Украсете дома си с щампована декорация – 2 част

След като вече Ви показахме как да си направите щампа и как да я използвате, сега е ред да Ви предложим конкретен проект за щамповане. Той е за декорация на стените.

щампа

Необходими материали (освен тези, описани в проекта за направата на щампата):

• Няколко квадратни парчета (36 см.) опъната канава
• Акрилни бои за тъкани:
# тревно зелено
# морско синьо
# тюркоазено
# бяло
# оранжево (тъмно и светло)
# лимонено жълто
• тапицерски телбод

Щампата, използвана в показания проект можете да свалите оттук: https://www.diyideas.com/images/img_stamping-patterns2a_lg.jpg.

щампа


Инструкции:

1. За този трипластов шаблон използвайте избраната декорация и следвайте инструкциите за създаване на щампа. За първия пласт поставете 36-сантиметровото квадратно парче плексиглас върху копието от щампата, което сте запазили за справка – приравнете добре всички елементи. След това залепете само онези елементи от щампата, които са отбелязани върху схемата с буквата А и които представляват външната част на листенцата на цветето. Премахнете всички останали елементи.

2. Поставете второ 36-сантиметровото квадратно парче плексиглас в центъра на първия пласт на щампата. Позиционирайте останалите от предишната стъпка елементи върху плексигласа и отново изравнете тяхното разположението със схемата. Залепете само онези елементи, които са отбелязани с буквата В (по-вътрешните части на листенцата на цветето) и премахнете останалите елементи.

3. Поставете трето квадратно парче плексиглас, но този път с размер 15 см., върху втория пласт на щампата. Изравнете със схемата и залепете елемента, отбелязан върху нея с C (вътрешната част на цветето).

4. За да направите от останалите елементи използваеми щампи, залепете ги (петте елемента D, петте E, както и кръгчето F) върху плоскост от пяна и ги оставете да изсъхнат. Изрежете по контурите.

5. Боядисайте предната част на опънатото платно в бяло и оставете да изсъхне. Махнете платното от рамката за разтягане и щамповайте върху него елементите по азбучен ред. За тази стъпка направете справка със стъпка 5 и 6 от първата част на проекта. Когато боята на щампованата картинка изсъхне напълно, изпънете отново платното върху рамката и го закрепете с телбода. Боядисайте в бяло и външните ръбове на така получения панел.

Източник: www.diyideas.comНяма коментари


ключови думи
щампи, стена, щамповане

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg