фирми продукти
представяме
работа
 
Направи си сам оборудване на домашния офис: Кошнички с показателна обшивка

домашен офисАко се налага да работите дълго време у дома или просто обичате да разполагате със специално място, където да организирате нещата си, то този проект е специално за Вас.

Вече Ви показахме как да си направите първите 4 части от оборудването на работния кът – сега е време и за последния елемент - кошнички с показателен калъф за организация на документи, списания, книги и т.н.

Надписите върху калъфчетата са направени машинно, но ако Вие нямате тази възможност, можете да ги избродирате на ръка или пък да зашиете готови „етикетчета”. Ако пък не разполагате с плетени кошници за проекта, можете да използвате картонени или пластмасови кутии.

Необходими материали:
• Тъкан за калъфа (вижте информацията за дължината по-долу)
• Шевна машина с опция за бродерия плюс конец в контрастиращ цвят (или друга алтернатива за надписите върху калъфите)
• Маркер за тъкани, избледняващ постепенно при контакт с въздуха (или водоразтворим)
• Разтопим отстраняем стабилизатор
• Препарат за запечатване на шевовете


Инструкции
:

Забележка: Всички стойности включват около 1.3- сантиметров толеранс за шева, освен ако не е изрично посочено нещо друго.

1. Измерване на кошницата (кутията)
Тъй като размерите на избраната кошница/ кутия могат да варират, Вие трябва да изчислите необходимото количество материали като измерите кошницата/ кутията, която Вие ще използвате.
Консултирайки се с илюстрацията по-долу, измерете ширината на всяка от вътрешните страни (ако кошницата/ кутията се разширява в горната част, измерете я в най-широката част) и съберете четирите стойности. Към така получената стойност добавете 3 см. толеранс за шева. Така ще получите ширината на рязане на страните на калъфа (Измерване A).

домашен офис

Консултирайки се с илюстрацията по-долу, определете желаната от Вас височина на бродирания ръб на калъфа (в показания проект височината е 9 см.) – удвоете стойността, за да получите Измерване B.

домашен офис

Консултирайки се с илюстрацията по-долу, измерете вътрешната височина на кошницата/ кутията (Измерване C). Съберете измервания B и C, и добавете 3 см. толеранс за шева. Така получената стойност представлява височината на рязане на страните на кошницата/ кутията (Измерване D).

домашен офис

Консултирайки се с илюстрацията по-долу, измерете дълбочината и ширината на дъното на кошницата/ кутията. Към тези стойности прибавете по 3 см. толеранс за шева и получавате размерите за рязане на дъното на калъфа (Измерване E).

домашен офис

2. Нарязване на тъканта
От избраната тъкан изрежете по 1 правоъгълник за страничните части на калъфа, използвайки резултатите от измервания A и D. Обърнете плата откъм опаковата страна и прегънете едната от дългите страни, за да направите бродирания подгъв (Измерване B). Притиснете добре ръбовете на подгъва. Разгърнете подгънатия плат и зашийте дългия ръб на подгъва.

От избраната тъкан изрежете дъното на калъфа, използвайки резултата от Измерване E.

3. Бродиране на ръба
Съберете лицевите страни на калъфа и оставете подгъва – ръб отворен – така зашийте една към друга двете по-къси страни на калъфа, така че да се образува цилиндър – както е показано на илюстрацията по-долу. Накрая притиснете добре ръба и прегънете отново подгъва за бродиране.

домашен офис

Ако разполагате с машина с опция за бродиране, програмирайте я за направата на букви. Изберете местоположението на надписа и отбележете местата на всяка буква от избрания надпис с избледняващ маркер.

Ако машината не разполага с такава опция можете да изпишете надписа на компютър и да го принтирате, а след това да изрежете отделните букви и да ги използвате за да очертаете контурите им върху плата с избледняващ маркер. Очертаването може да стане като поставите буквите върху плата или като поставите целия надпис между слоевете и го очертаете на фона на ярка светлина. След това обшийте тези контури, за да получите съответните букви. В този проект за малките кошнички са използвани букви с височина 1 см., а за големите – с височина 3 см.). Друг вариант е да зашиете готов надпис, закупен от специализираните магазини.

домашен офис

Разтопете стабилизатора върху опаковата страна на подгъва с надписа и започнете на бродирате буквите върху двата пласта на плата. Всички букви изпробвайте предварително, още преди да ги направите върху готовия калъф. Ако не използвате опцията за бродерия върху машината, използвайте зигзагообразния бод с най-малката възможна дължина на бода – така ще можете да запълните вътрешността на буквите.

Подрежете стърчащите конци и махнете стабилизатора. Обработете краищата с препарат за запечатване на шевовете, за да ги подсилите.

4. Сглобяване на калъфа
Обърнете откъм лицевата страна вече избродирания цилиндър на калъфа и изравнете необработените ръбове. Захванете с топлийки цилиндъра към дъното на калъфа, така че бродерията да е в центъра на една от страните на дънната част. Зашийте страничната лента към дъното, както е показано на илюстрацията по-долу и подрежете ъглите.

домашен офис

Поставете калъфа в кошницата/ кутията с лицевата страна навън, за да проверите дали й пасва като размери (калъфът ще бъде обърнат наопаки).

Прегънете избродирания подгъв върху ръба на кошницата/ кутията. Ако тя се разширява в горната си част, захванете с топлийки излишното количество плат (водете се от размерите на дъното) и зашийте ръбовете от външната страна на калъфа с шев пенс – както е показано на илюстрацията по-долу. Поставете калъфа откъм опаковата страна в кошницата/ кутията и прегънете подгъва с бродерията върху ръба й, така че да се вижда.

домашен офис

Източник: www.diyideas.com


Няма коментари


ключови думи
домашен офис, кошничка, етикет

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg