фирми продукти
представяме
работа
 
Секторите ''Семейство, здраве'' и ''Деца, творчество''

В тази статия ще Ви разкажем за два от общо осемте сектора според Школата на стремежите, а именно “Семейство, здраве” и “Деца, творчество”. Тази школа е сравнително млада, на около 20- 30 години, но вече е получила широко разпространение. Определен сектор се нуждае от стимулиране, ако той е по-малък по площ спрямо останалите или ако в живота ни възникват нежелателни ситуации, които свързваме с името на даден сектор. Имената на секторите говорят сами за себе си, като всяка сфера от живота ни може да се отнесе към един или няколко сектора.

Сектор “Семейство, здраве” е на изток - това е зона на елемента Дърво. Този сектор се свързва с близките ни хора и със здравето. Енергията тук може да активираме чрез поставяне на символи, които за нас отговарят на тези аспекти. Това може да са семейни фотографии от щастливи моменти, например фотография на семейството по време на празник, или пък семейни реликви - старинни мебели или семейната библия.

божестваВ Китай традиционен символ за активиране на енергията Ци, осигуряваща здраве и дълголетие, са трите китайски божества: Шоу-син, Фу-син и Лу-син. Може да се купят във вид на статуетки от порцелан, метал, дърво. Шоу-син е бог на дълголетието, дружелюбен старик с широко чело, който се подпира на дълга тояга в лявата ръка и носи праскова в дясната. Прасковата е символ на безсмъртие. Фу-син, който е един от многото китайски богове на богатството и благополучието, държи в ръцете си аналог на нашето кюлче злато. Лу-син е бог на здравето и носи дете. Лу-син символизира и семейния авторитет, затова понякога се изобразява със скиптър или папирус в ръцете.

Всеки от тримата звездни старци е прекрасен символ на семейното щастие, пази дома и семейството. Разбира се, най-добре е тримата старци да се поставят заедно, но можете да ги поставите и самостоятелно. На тези трима богове - звезди никой не се моли - те са символи на стремежи и не са богове за поклонение.

бамбукЕдин от най-популярните символи на дълголетието и доброто здраве е изключителното растение бамбук. В източната част на градината може да се засади малка бамбукова горичка. В дома си можете да поставите картина, изобразяваща бамбук – най-добре е това да стане в източната част на жилището или в източната част на хола.

Да не забравяме, че за да се захранва нашият дом с благотворна енергия и съответно да влияе добре върху здравето ни, трябва да се разгледат други фактори, като например посоката на спане, мястото на печката, влияние на геопатологията (вредни излъчвания от земята), наличие на Ша енергия и др. И разбира се, не може да очакваме да бъдем здрави единствено чрез стимулация на този сектор. Здравето е комплексна величина и е резултат от правилно хранене, достатъчно движение и сън, позитивно мислене, духовни практики за справяне със стреса, умение да се прощава.

Сектор “Деца, творчество” е свързан с децата ни или с появата им, ако все още нямаме такива, както и с творческия процес. Секторът се намира на запад и това е зона на елемента Метал. Този сектор може да се стимулира чрез поставянето на детски рисунки или неща, изработени от децата ни, както и техни дипломи, награди, трофеи и пр.

Ако искате деца, а все още нямате, добре е в този сектор да се сложат снимки на деца или детски играчки. За появата на деца е добре съпругът да спи в лична посока “Дълголетие”, която се изчислява по рождената дата.

слонСтаро китайско поверие е, че слонът е символ на плодовитост на синове, затова ако искате да имате син, може да сложите в спалнята два керамични слона от двете страни на вратата.

Творчество може да се проявява във всяка една дейност. Творчеството не е само в рисуване, пеене, танци и пр. Творчество може да има и в готвенето, в подхода към децата, в това да направиш нещо по-добре - изобщо във всяка една работа. Хората, които творят са по-удовлетворени и по-спокойни. Обикновено творим, когато се занимаваме с нещата, които са ни интересни. За да си припомняме да заделяме време за себе си и за това което обичаме да правим, е добре да поставим съответните символи именно в този сектор.

Автор: инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експертНяма коментари


ключови думи
Школата на стремежите, Фън Шуй, сектори в дома, енергия, божества, бамбук

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg