фирми продукти
представяме
работа
 
''Школата на стремежите'' във фън шуй – част 1

"Школата на стремежите" е съвременна школа във фън шуй, която разделя всяко пространство на осем сектора и централна зона. Секторите може да се поставят върху схемата на дома, офиса, магазина или върху схемата на всяка отделна стая. Всеки сектор се свързва с определена област или стремеж в живота. Имената на секторите говорят сами за себе си: "Кариера", "Знание, самопознание", "Семейство, здраве", "Богатство", "Слава, просперитет", "Брак, взаимоотношение", "Деца, творчество", "Покровители, пътешествия". Ако формата на даденото пространство е квадратна или леко правоъгълна, то тези сектори са в баланс. Ако формата е Г-образна, Т-образна, дълъг правоъгълник, силно начупена и т.н., то някои сектори са ощетени и на хората не им върви в съответната сфера от живота, има проблеми. Затова такива форми подлежат на енергийно балансиране, с цел положителни промени в живота.Този метод e на около 20-30 г. и не е част от древния класически ФЪН ШУЙ, който е на повече от 5000 г. Но методът се радва на голяма популярност. Много хора, преглеждайки имената на секторите, могат да си дадат ясна сметка какво не върви и кое биха искали да променят в живота си. А това вече е поемане на отговорност за собствените действия и желание за промяна. Съответно всеки предмет или символ, поставен в съответния сектор с цел промени, е съпроводен с много положителни мисли и емоции на хората. Наистина, това повече прилича на позитивно мислене и на така наречената "котва" от психологичните похвати. Важното е, че работи и много хора го използват.

Методът е лесен за използване. Има два начина за разполагане на секторите: спрямо входната врата на пространството или спрямо географските посоки. При първия начин сектор "Кариера" е там, където е стената с входната врата. Съответно сектор "Богатство" е най-отдалеченият ляв ъгъл, сектор "Брак, взаимоотношения" е най-отдалеченият десен ъгъл и т.н. Разположението на секторите един спрямо друг е еднакво и при двата начина. При втория начин сектор "Кариера" е на север, сектор "Богатство" е на югоизток, сектор "Брак, взаимоотношения" е на югозапад и т.н. Аз смятам втория подход за по-точен и успешен.

Като сектори, по-силни са "големите сектори", т.е. на цялото пространство, отколкото секторите на отделните стаи. Секторите на отделните стаи може да се стимулират тогава, когато не е удобно или не може да се стимулират "големите секторите". Например, когато искаме да стимулираме сектор "Брак, взаимоотношения", но този сектор попада в санитарния възел. Не е удобно да го стимулираме там. В този случай, може да стимулираме сектор "Брак, взаимоотношения" на спалнята. Друг пример: определен сектор изобщо липсва поради неправилна форма на пространството, например Г-образна форма на апартамент. В този случай, определено е желателно да стимулираме стремежа, свързан с липсващия сектор по някакъв начин, например чрез секторите на стаите.В поредица от статии ще ви разкажем кой сектор с какво се свързва и как може да бъде стимулиран.

Искам да обърна внимание на това как да намерим центъра на пространството, защото при неправилните форми на пространството това е по-трудно. Много хора се затрудняват в намирането на центъра, а от там и в разполагането на секторите. В някои книги се обяснява, че центърът на пространството се намира като допълним фигурата до правоъгълник и пресечната точка на диагоналите е търсеният център. Това е далеч от истината. Центърът на пространството е "центърът на тежестта". Има три начина за намирането му: чрез математически изчисления, чрез използване на компютърна програма от рода на AutoCAD и трети начин, за който ще разкажа сега, тъй като е най-лесен. Правим малка схема на дома, например на хартия формат А3, подлепяме я на картон (или принтираме направо върху картон) и изрязваме по контура на стените. Поставяме схемата върху върха на игла "на кантар" докато тя застане в равновесно положение. Това е исканият център.

В следващата статия ще разкажем за секторите "Кариера" и "Слава, просперитет".

Автор: инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експертНяма коментари


ключови думи
фън шуй, разделяне на пространство, школата на стремежите, символи

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg