фирми продукти
представяме
работа
 
Сектори ''Кариера'' и ''Слава, просперитет''

Това са два от осемте сектора на дома, офиса или магазина според "Школата на стремежите" във ФЪН ШУЙ. Това е сравнително млада школа, добила особена популярност и затова често ФЪН ШУЙ се свързва само с нея, което не е правилно. Тя обаче има своето място и привърженици. Най-коректният подход според мен е съвместяване на няколко школи.

Сектори "Кариера" и "Слава, просперитет" отговарят за успехите ни в работа, бизнеса и популярността – лична или фирмена. Ако някой от тези сектори липсва или е по-малък по площ, има вероятност именно тези аспекти от живота ни да страдат. Тогава те трябва да се стимулират, но стимулиране може да се направи и по желание, без да има видима необходимост. Ето с какво може да подсилят секторите.

Сектор "Кариера" е на север, това е зоната на елемента Вода и триграмата Кан. Животното на севера е Черната костенурка. Този сектор съответства не само на работата ни за изкарване на пари на материално ниво, но и на други възможности за развитие, за духовно израстване и на това как да ги постигнем.

Енергията тук може да активизираме чрез поставяне на фонтан, аквариум, съдове с течности или пък картина с изображение на вода – река, езеро, водопад, море и др. Препоръчва се количеството на рибките в аквариума да е 9, една от които черна – тя поема негативните енергии. Ако някоя от рибките умре, смята се че ни е отминало едно нещастие, а рибката трябва да се замени.
Фонтан и аквариум не бива да се поставя единствено в спалнята, дори и там да е сектор "Кариера".

Ако искаме да напредваме в кариерата или да намерим нова работа, може да си направим "Карта на съкровищата" и да я поставим именно в този сектор. "Картата на съкровищата" представлява табло с картинки, снимки и позитивни утвърждения на това, което искаме да постигнем. Те могат да се изрежат от списания, да се нарисуват, да се напишат на ръка. В средата на таблото се поставя наша лична снимка. Особено важни са доброто настроение и вярата докато го правим.

В сектор "Кариера" подходящо е поставянето на предмет, който символизира професията, която имаме или искаме да имаме.

Традиционен символ на поддръжката на влиятелни хора и добри доходи се явява костенурката - жива водна костенурка или пък керамична такава. Тя се разполага в северната част на дома или градината. Числото на Севера и Водата е 1, затова и костенурката трябва да е само една.

Сектор "Слава, просперитет" е на юг, това е зоната на елемента Огън и триграмата Ли. Животното на юга е Червеният феникс. Този сектор е отговорен за известността - нашата или на нашия бизнес, популярността, както и за повишаване на престижа ни. А както е известно, добрата репутация помага и на кариерата, и на бизнеса, а освен това привлича необходимата поддръжка. Подобно на огъня, който е най-активният елемент, ние също трябва да работим активно, за да придобием слава, ако това е нещото, към което се стремим.

Енергията тук може да активизираме чрез поставяне на дипломи, сертификати и награди, с които сме удостоени.
Добре е в южния сектор да се използват свещи, ароматни пръчици и етерични масла, тъй като те стимулират елемента Огън и съответно неговия сектор. Добре действа и картина с изгрев на Слънцето или с цъфтящи слънчогледи, поставени именно в тази част на пространството.

Символ на късмета и щастието е Приказният феникс. Счита се, че фениксът притежава толкова мощна янска енергия, че има сили да се издигне и над най-лошите обстоятелства. Фениксът се възражда от огъня и пепелта и се издига към небето. В качеството на символ на феникса, в южната част на двора се прави малък насип, имитиращ птица, готова да излети. Фениксът се явява небесно създание, а негов земен еквивалент са петелът и паунът. Перата на пауна се използват като символ на признание. Съществува поверие, че те привличат почести към главата на дома.

Споделихме няколко идеи за подсилване на секторите "Кариера" и "Слава, просперитет". Всеки обаче може сам да използва своята интуиция и въображение, за да открие своите собствени начини за стимулиране на секторите, и да го направи с удоволствие.

Автор: инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експертНяма коментари


ключови думи
фън шуй, школи, сектори, Школата на стремежите, символи, кариера, слава, просперитет

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg