фирми продукти
представяме
работа
 
3 бързи идеи за интериора

Понякога дори старите вещи у дома могат да се преобразят за часове, превръщайки се в съвсем  нови акценти за обзавеждането. И това не е задължително да стане с много средства. Вижте как можете да спестите пари, като преобразите сами старите вещи с подръчни средства


1. Бурканчета за подправки с надписи

 3 бързи идеи за интериора

За да създадете ефектен акцент в кухнята, който да бъде и практичен, създайте рафт за подправките. Върху него подредете няколко еднакви бурканчета от прозрачно стъкло, които сте оформили според този проект.  Използвайте обикновените и еднакви по форма и размери бурканчета,  и малко боя за ученически дъски, за да  създадете контейнерчета за подправките, върху които можете да надписвате съдържанието с тебешир.  Гъвкавите аксесоари са не само практични, но и много ефектни, тъй като част от основата е прозрачна и през нея може да се види съдържанието на бурканчетата. Можете да създадете детайлите и върху контейнерчета с по-големи размери, например за продукти – ориз, захар, сол и прочее. Залепете две ивици бояджийско тиксо върху стъклото, за да обособите ивицата за писане-етикет, и нанесете грунд. Оставете грунда да изсъхне и нанесете боята за училищни дъски на два пласта с малка четка. Отлепете тиксото. Върху етикетите можете да напишете какво е съдържанието на бурканчетата.


2. Масичка с мидени детайли


 3 бързи идеи за интериора

Освежете обикновената дървена масичка – холна, кухненска или на терасата, със събраните от морския бряг  миди, рапанчета и охлювчета. Дизайнът зависи от Вашето въображение. За проекта трябват: морски детайли, шкурка и пистолет за топъл силикон. Ако масата, която искате да освежите, е с повредена повърхност, поправете я и нанесете няколко пласта бяла боя. Оставете боята да изсъхне. Работейки по ръбовете, обработете с шкурка и нанесете лепилото. Залепете детайлите в желаната гъстота и в желания дизайн. Изчакайте лепилото да изсъхне.


3. Ефектна идея за дръжките на шкафовете

 3 бързи идеи за интериора

Ако искате да освежите старите шкафове и чекмеджета, заменете дръжките им с нови. Ако обаче не си падате по стандартните детайли, използвайте дръжки, направени от необичайни предмети.  Ефектно решение е да използвате стари метални лъжици и вилици, или други подходящи прибори за хранене и готвене. Използвайте чук, за да изкривите  избраните прибори, за да се превърнат те в дръжки за чекмеджетата и вратичките на шкафовете. Монтирайте детайлите от двете страни към повърхностите на шкафа, като използвате дрелка и винтове за дървесина. Вижте тук и тук няколко проекта за необичайни дръжки за мебелите.


Източник: shelterness.com







6 юли 2011 13:55 | Оригинално и много свежо!
От: Josefine
Чаените лъжички, превърнати в дръжки на кухненски шкафове, са много оригинална и прелестна идея!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за интериора, аксесоари, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg