фирми продукти
представяме
работа
 
9 ежедневни защитни символа във фън шуй

Изкуството на фън шуй предлага разнообразие от защитни символи (амулети), т.нар. feng shui cures, които привличат късмета и предпазват от отрицателната енергия. Желанието за защита не трябва да бъде породено от страх, а от разбирането, че около нас съществуват много различни енергии, някои от които е по-добре да бъдат задържани извън дома и личното енергийно пространство. Поради тази причина древната мъдрост на фън шуй е развила множество начини не само за защита, но и за привличане на положителните такива, за да се стимулира късметът, здравето и богатството. Тук можете да видите някои от най-силните защитни символи в тази философия, а по-надолу можете да прочетете повече за ежедневните детайли от обзавеждането – как да ги използвате и каква е тяхната символика.

9 ежедневни защитни символа във фън шуй

Ето девет от най-силните защитни символи за дома, които ще привлекат положителна енергия и ще Ви помогне да разгърнете своя потенциал.

1. Светлина и огледала
– тази група включва всички отразителни повърхности и осветителни тела. Лампите, полилеите, декоративните свещи, лъскавите материи, огледалата и огледалните повърхности, дори прозрачните кварцови аксесоари – всички те са защитен фън шуй символ. Символиката е напълно видима – тъмните помещения, коридори и антрета карат гостите да се чувстват мрачни и потиснати, а изобилието от светлина създава настроение.

2. Златна рибка
– навсякъде по света фън шуй експертите използват този мощен защитен символ, за да създадат хармонично движение на енергиите в дома. Рибките са свързани не само с движението, но и с водата. Ето защо в източните страни често можете да видите аквариум с рибки в чакалните на зъболекарските кабинети.

3. Домашни любимци – не само според философията на фън шуй, но и според съвременните психолози, домашните любимци влияят добре върху психиката на своите собственици. Каквото и животинче да отглеждате в дома си – бозайник, птица или пък рибки, то създава в дома хармония между енергиите.

9 ежедневни защитни символа във фън шуй

4. Растения и цветя – зелените растения създават настроение и вливат живителна сила в дома. Можете да ги поставите под стълбището, за да подпомогнете положителната енергия при движението й към второто ниво на дома.

5. Цветове – те са лесен начин да се трансформира помещение с лоша енергия. Избягвайте интериори изцяло в бяло, тъй като те могат да източат енергията от дома – за да разчупите еднообразието, добавете няколко цветни детайла.

6. Предмети с движение
– фонтани, вятърни чанове, макети на вятърни мелници и дори стенен часовник. Защитните символи, които се движат в хармонична циркулация са най-добри при привличането на положителна енергия. В тази графа влизат и таванските вентилатори, тъй като те се движат хармонично в кръг.

7. Хармонични звуци
– това може да са звучни камбанки, вятърни чанове, птичи песни, вятър, преминаващ през бамбук или дървесни листа, дори жужащи насекоми. Най-доброто решение е да използвате вятърни чанове, които да окачите на място, на което вятърът ще играе с тях – това ще създаде хармония и движение.
 
9 ежедневни защитни символа във фън шуй

8. Тежки предмети – добавете в интериорите големи дървени паравани, статуетки или скулптури, тъй като тези детайли блокират или забавят нежеланата или твърде бърза енергия в дома. Статуетките могат да се използват и за ребаланс на несиметричните форми в дома – например L-образно разпределение на къщата.

9. Музикални инструменти
– където и да бъдат поставени в дома, флейтите създават защита срещу лошите енергии. Бамбуковите флейти са сред най-древните музикални инструменти, използвани от човека, но днес можете да изберете и такива от друг материал – стъкло, дърво, сребро, кристал.


Източник: homedit.comНяма коментари


ключови думи
идеи за дома, фън шуй, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg