фирми продукти
представяме
работа
 
Защитните символи във Фън Шуй

Изкуството на фън шуй предлага разнообразие от защитни символи/ амулети (т.нар. feng shui cures), които привличат късмета и предпазват от отрицателните енергии. Всъщност желанието за защита не трябва да бъде породено от страх, а от разбирането, че около нас съществуват много различни енергии, някои от които е по-добре да бъдат задържани извън дома и личното енергийно пространство. Поради тази причина древната мъдрост на фън шуй е развила множество начини не само за защита на хората от неподходящите енергии, но и за привличане на положителните такива, за да се стимулира късметът, здравето и богатството.

Има няколко класически защитни символа, които са от особено значение във фън шуй. Те са изброени малко по-надолу, а за някои от тях ще откриете по-подробно описание в отделни статии в същия раздел. Амулетите можете да използвате в дома или градината си, като фън шуй аксесоари или като декорация.

Класически защитни символи във фън шуй:

фън шуй Дракон (Вижте повече за символа тук)


фън шуй Феникс
Символ на прераждането, Фениксът обикновено се поставя заедно с Дракона, тъй като двата символа, събрани заедно, са превъплъщение на брачното щастие. Затова те най-често се поставят в сектора "Любов и взаимоотношения".

фън шуй

фън шуй Чи Лин
Митично китайско същество с глава на дракон, тяло на кон и люспи на шаран, наричан още "Драконов кон" или "Китайски еднорог". Осигурява силна защитна енергия, благославяйки за здраве и просперитет. Можете да внесете символа в дома си по много начини – чрез малка фигурка, чрез бродерия или декоративно изображение, дори като фигурка върху ключодържател. Най-добре е той да бъде поставен в близост до главния вход или във всекидневната. Не бива да го поставяте в спалнята, кухнята или банята.

фън шуй

фън шуй Кучета Фу
Познати още като "Лъвове - пазители" или "кучета – лъвове", тези символи се използват в чифт и представляват мъжкото и женското начало, затова трябва да се поставят от симетрично от двете страни. "Мъжкото" куче Фу държи кълбо под едната си лапа и трябва да бъде поставено от лявата страна на вратата или прозореца (когато застанете с гръб към тях). "Женското" куче Фу държи под лапата си малко пале и трябва да е разположена симетрично на „мъжкото” – от дясната страна. Кучетата Фу са особено силни пазители на дома или офиса и са едни от най-често използваните символи в Китай.

фън шуй

фън шуй Ба-гуа огледало
Това е кръгло огледало, обградено от осмоъгълна дървена (понякога метална) рамка със специфичния дизайн на картата Ба-гуа – рамката е боядисана в червено, зелено и жълто/ златно или в жълто, черно и червено. Чрез огледалото се управляват негативните външни енергии, навлизащи в дома. Първото и най-важно правило при употребата му е никога да не бъде поставяно вътре в дома. Друго правило е да се използва само при наличието на отрицателна фън шуй енергия (ша чи или си чи), насочена към дома Ви – огледалото не е декоративен елемент и не трябва да бъде използвано като такъв.

фън шуй

фън шуй Мистичен възел
Един от най-често използваните символи във фън шуй, той е комбинация от символа на вечността, повторен 6 пъти. Затова възелът се свързва с дълголетието и късмета – той няма начало и няма край. Като защитен символ, възелът представлява хармоничното движение на добра енергия, непрекъснато от беди и нещастия.

фън шуй

фън шуй Костенурка (Вижте повече за символа тук)


Източник: fengshui.about.com16 октомври 2011 00:47 | zakupih si moneti
От: silvia
zdraveite,zakupih si moneti kitaiski sas 4erven konec,no sa 5 na broi ,a nikade ne pro4etoh za 5 moneti ,ima li zna4enie broya
11 февруари 2009 23:02 | истина
От: иванова
има много символи в бг традиция които са фш-по чипровските килими има костенурки знака на дълголетието и мн други
30 януари 2009 14:08 | невежие или познание
От: nqma
хм таз наука е на блзо 5000 години ... и не говори за българските традиции защото отдавна няма такива само ехото на миналото всеизвестен е факта-прабългарите са се ползвали от това древно знание замисли се каде сме били тогава а каде сме сега
25 октомври 2008 17:52 | ...
От: ima
v bg tradiciyata, obache, ima lamya... i navsyakude po sveta simvolite si prilichat...
25 октомври 2008 16:48 | усмивка
От: gd.bg
В българската национална традиция няма феникси няма дракони нинджи костенурки и т.н.Дали някой китаец ще си сложи в дома конска опашка бог тангра или мартеничка пратив лоши влияния на някакви сили? Това са модни увлечения и в известна доза несигурност. Не ги възприемам на сериозно тези неща.:)
1 ]
5 резултата в 1 страница


ключови думи
фън шуй, амулет, защитни символи

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg