фирми продукти
представяме
работа
 
Източници на вредни влияния извън дома - част II

Продължаваме темата от предишната статия, в която чрез схеми показахме как въздействат някои фактори в средата около нас (Източници на вредни влияния извън дома - част 1). Сега ще разкажа за някои от по-често срещаните вредни влияния, които могат да нарушават покоя на дома и обитателите му. И ще обясня какво е вредното на някои от тях.

• Често срещана гледка: полуразрушена къща на отсрещната страна на улицата или до дома.
Сградите са като хората - искат да са красиви, да са поддържани. И "страдат" когато не им обръщаме внимание, когато са олющени и неоправени. Един ремонт, една боя и вече са красиви. Особено е драстична разликата когато имаме стара сграда до ново строителство. Новата сграда е красива, ярка и контрастът с олющена сграда е голям. Като допълнение натрупаните с боклуци тераси задържат енергията, тя застоява, а и гледката за отсрещните не е приятна. 

•  Случва се близо до дома да има болница, полицейски участък, пожарна, гробище или траурна зала. Според вас кое е най-нежелателно? Най-нежелателно е съседството с ... гробище, разбира се. Това са домовете на починалите, "ин-ските жилища". А ние живеем в Ян-ски жилища. На първия вид жилища им трябва покой, защита. На вторите са им присъщи движение, шум, светлини, движение на коли около тях и т.н. Всичко това смущава покоя на душите. За живите също не е добре, защото ин-ските енергии навлизат в техния живот. В древността специално са избирали местата за погребване на предците и тези места са били далече, извън градовете и селата. 

Паркинг пред дома. Колите замърсяват околната среща с изгорелите газове и шума. Освен това, насочвайки се към сградата, те застрашават да се врежат в нея (аналогично на ситуацията от Пример 2 в предната статия).

Високо здание, хълм или могила срещу дома (особено срещу входната врата). Ограничава притока на енергия към дома. Благоприятно е ако е зад дома, защото осигурява защита.

• Близко разположен трафопост или линии с високо напрежение. Тук опасността е от облъчване със силно електромагнитно поле. Най-важното в случая е разстоянието, като по-далече е по-добре.

За какво друго негативно да огледаме наоколо?

• Заострени конструкции, насочени към дома. Спътникови, телевизионни и др. антени, насочени към дома.
• Стръмен покрив срещу вратата или прозорците.
• Ослепителни светлини, мигащи неонови надписи, табла с реклами, видими от прозорците, силен шум.
• Болно или изсъхнало дърво, близо до дома.
• Близко намираща се по-висока или много масивна сграда.
• Тераси - наблюдателници.
• Сграда с огледални стъкла или огледала на стените отвън. 
• Боклуци, кофи за смет близо до дома.

Дали даден негативен фактор има въздействие върху дома може да се определи по радиестезичен път или по интуиция. Интуицията на човек може да му подскаже откъде идва енергийна заплаха или енергия с ниска вибрация. Дори само да си зададем въпроса "Кое в обкръжението ни дразни?", пак може да определим голямата част от негативните въздействия. Добре е да се проверява реално има ли или няма въздействие всяка една форма, всеки един фактор от изброените горе, ако го има близо до дома ни. За да не се борим с вятърни мелници. Случва се да няма въздействие, въпреки че първоначално изглежда да ги има.

Начините за неутрализиране са много, зависят от вида на въздействието и са доста уникални за всяко едно място. Няма универсални неща, които може да се сложат във всеки един случай и да сме сигурни, че всичко е наред. Радиестезичната практика показа, че някои от древните инструменти, препоръчвани в класическия фън шуй не работят по начина, по който са работили преди векове. В ерата на Водолея сме. Енергиите около нас са силно променени спрямо това, което е било преди. Според мен, добре е да използваме нови, съвременни достижения на науката, базирани на древни свещени знания. Тези разработки съответстват на нашето време, на нашия живот.

След като установим и неутрализираме всички вредни влияния отвън, тогава чак може да се заемем с подобряване на ФЪН ШУЙ на дома, със стимулиране на определени аспекти от живота и с още много други вдъхновяващи неща и методики.

Автор: инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експертНяма коментари


ключови думи
вредни влияния, съвети, негативни въздействия, фактори, енергия, фън шуй, радиестезия

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg