фирми продукти
представяме
работа
 
Източници на вредни влияния (Ша Ци) извън дома - част I

Едно от първите неща, с които започваме, за да направим добър фън шуй на вече построено жилище, е неутрализиране на вредните влияния отвън. Целта е нищо да не смущава покоя и хармонията в дома. Откъде може да идват тези вредни влияния (така наречената във фън шуй "ша ци") и как определяме дали ги има?
Ша ци излъчва например ръб на здание срещу дома. Това е особено вредно, ако е срещу входа или прозорците. Колкото ъгълът, под който го виждаме е по-малък, толкова по-малка вреда нанася. По-високите здания са по-опасни. Значение има и разстоянието между дома и ъгъла на отсрещното здание. Ако сградите са на достатъчно голямо разстояние една от друга, има вероятност вредното влияние да е много слабо.

Ето как група руски специалисти по фън шуй и радиестезия са показали въздействието на различни форми и разположения на сгради. Изследването е направено чрез радиестезия и добре обяснява някои иначе неясни фън шуй постулати.

Пример 1
Ръбът на сградата отсреща е право срещу дома
Червеният ромб е сграда, която е разположена с ръб към синята сграда. Около червената сграда е нарисувано излъчването й. Както виждаме, то навлиза в полето на синята сграда като го деформира. Прониквайки във вътрешността на сградата, излъчването нарушава хармоничната енергоструктура на дома и съответно влияе негативно на всеки човек, живеещ там.Пример 2
Разположение на дома от външния края на завой
Външната страна на завой на пътя не е благоприятно място за жилище. Колите, минаващи по пътя могат да излязат от пътя и да се забият в сградата. Самата сграда (кафявото квадратче) се чувства застрашена и напрегната. Оранжевото квадратче е сграда, пред която са засадени ред дървета като фън шуй корекция и съответно проблемът е решен. Сградата е защитена. Вътрешната страна на завоя е съвсем безопасна като място за живеене (зеленото квадратче).

Пример 3
Жилищен дом, разположен срещу тесен проход между две високи сгради
На тази схема е показано как въздейства тясно празно място между две сгради (в жълто), което се намира срещу дома (в лилаво). Енергоструктурите на двете високи, близко разположени сгради се притискат, като при това излъчват мощно режещо поле към по-малката сграда отсреща.

Това може да предизвика психично напрежение, сърдечни проблеми при хората живеещи в лилавата сграда. Това са част от възможните въздействия. За какво друго да огледаме наоколо?! В следващата статия ще разкажа за някои от по-често срещаните вредни влияния, които могат да нарушават покоя на дома и на обитателите му.


Автор: инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експертНяма коментари


ключови думи
вредни влияния, фън шуй, жилище, хармония, сгради, радиестезия, изследване, енергоструктура на дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg