фирми продукти
представяме
работа
 
Център за красота по правилата на фън шуй

Собственици на салона са семейство с интереси в езотеричната област, радиестезисти, които се обърнаха към мен с молба да направим от салона едно приятно място, място с благотворно въздействие върху хората, където те да се зареждат с енергия в часовете, които прекарват тук. За да са не само красиви, но и да издържат по-лесно на стреса в ежедневието. Тук, освен традиционните козметични манипулации, вече се правеха процедури като масаж с мед и меласа, фламбиране по методи на китайската медицина, лечение с високочестотен прибор и др., които сами по себе си балансират енергиите в организма и отпушват енергийните блокажи.

От гледна точка на ФЪН ШУЙ имаше няколко основни проблема, които се нуждаеха от “лечение”. Ще ви разкажа подробно за някои от ФЪН ШУЙ решения, които може да се прилагат и на други места.

Пред входа имаше шахти, което никак не е добре от енергийна гледна точка, защото енергията Ци вместо да захранва пространството и бизнеса, пропадаше в дупките. Покрихме шахтите с изкуствена зелена трева, което не само скри дупките, но и входът стана по-привлекателен. Допълнително фиксирахме входа с две големи саксии с вечно зелени растения.

 
Поставихме звънче на входа така, че при отваряне на вратата, то звъни. Самото звънче е комбинирано със символи, единият от които е така нареченият “Възелът на дълголетието”, познат и под името “Космическа костенурка”. Той символизира връзката между Духа, Небето и Земята и дарява дълголетие и мъдрост. Знаели са го и древните българи и са го използвали в архитектурата и декорацията. Звънчето не само известява за влизането на клиент, но и повдига вибрациите на енергията.

Гредите, както знаем излъчват остронасочена енергия (Кратки фън шуй съвети - Част 1). Тук това въздействие променихме чрез нарисувани цветя върху гредата. Те тръгват от колоната и “вървят по гредата”. Разбира се, такова решения е подходящо тук и твърде неподходящо като дизайн за дома например

Вредните вълни от геопатология са неутрализирани, цветовете са съобразени със секторите по ФЪН ШУЙ и с предназначението на всякопространство. А няколко кристала в светлата част на прозореца зареждат пространството с всички цветове на дъгата в слънчево време.

За уредите за почистване бе направено специално място, за да не се виждат от клиентите. 

Тук постоянно са включени озонатор и йонизатор, които насищат въздуха съответно с повече кислород и отрицателни йони. Това повишава имунитета на организма, подобрява дишането, успокоява нервите.

 

ЦЕНТЪРЪТ ЗА КРАСОТА се превърна в място, където ставаш по-красив, почиваш и се зареждаш енергийно.

Автор: инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експертНяма коментари


ключови думи
салон за красота, енергия, стрес, китайска медицина, звънче, символи, вредни вълни

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg