фирми продукти
представяме
работа
 
Перфектният кът в задния двор – част 2

Всеки човек има собствена визия за идеалния двор или градина, създаден за отмора и релакс.  Едни виждат семпло кътче за сядане, заобиколен от цветни лехи, а за други перфектният заден двор не може да мине без барбекю или люлка. Ето защо ние Ви предлагаме колекция от интересни кътчета в задния двор, които да Ви вдъхновят и да Ви заредят с пролетно настроение.

Част първа


11. Покрит дворен кът

градини

Отворен от двете страни и заобиколен от зеленина, този малък кът е особено подходящ за по-студено време. Той представлява неголям навес до къщата, като за уюта в него се грижи сградената в стената камина.


12. Кът в ярки цветове

градини

За любителите на ярките цветове и извън дома, този кът е чудесно решение. Той е обособен в единия край на двора, до каменната стена, боядисана с яркочервена боя. Добавени са два градински стола в яркожълто и малко зеленина в саксии, а за сянката се грижи голямото дръвче наблизо, което играе ролята и на естествен параван.


13. Воден оазис

градини

Това стилно дворче се отличава с изискан дизайн и внимателно оформени етажи. Настилката е от оцветени бетонови плочи, оформящи кръгла площадка и дъгообразни стъпала. Отстрани са оформени лехи със зеленина, а в единия край е обособен воден кът с каменна стена и малко кръгло басейнче.


14. Релакс сред природата

градини

Дори един малък кът, стига да е достатъчно уединен, може да  се превърне в чудесно място за почивка сред природата, с книга или напитка в ръка. Уединението в този двор например е осигурено от невисоката ограда, от високите храсти и от малката барака отзад. Зеленината и двата удобни тапицирани шезлонга пък се грижат за комфорта.


15. Рустикален дизайн

градини

За любителите на рустикалния дизайн, този покрит дворен кът, тип веранда, е чудесно решение за всеки сезон. Той е отворен от двете страни и е разположен между двете части на къщата. Обзаведен е с дървена маса и столчета – отлично място за вечеря или обяд на открито.


16. Вградено градинско "канапе"

градини

Ако дворът е достатъчно голям, в единия му край може да се изгради П-образна каменна пейка, а в средата да се направи тухлено огнище за барбекю.


17. Езерце и водопад

градини

Ето и един малко по-сложен проект – в обширната градина е направено изкуствено езерце с малък водопад. Над езерцето, върху овална дървена платформа, е обособено място за сядане с чадър за сянка. Водният кът е заобиколен от зеленина и е свързан с поляната наблизо чрез каменно мостче.


18. Средиземноморски акценти


градини

Задният двор се намира непосредствено до къщата и е заграден от висока каменна ограда. Вътре в оградата е вградено малко фонтанче, а по дължината й са засадени свежи растения. За настилка пък са избрани цветни керамични плочи.


19. Дворно кътче край езерото

градини

Тук мебелите за сядане са разположени върху каменна платформа, която е частично издадена над голямо изкуствено езеро. Огромните дървета наоколо пък пазят сянка и създават усещане за уединение.


20. Малки градски оазис

градини

В противовес на обширните извънградски дворове и градини, този компактен кът е разположен в задния двор на градска къща. Тъй като тук пространството е ограничено, кътчето е свряно в единия му ъгъл, върху настилка от поставени на сухо каменни плочи. Заобиколено от зеленина, до него води малка пътечка, свързваща го с входа на къщата.

Източник: sunset.com15 юни 2010 15:21 | градината
От: Силвия
Чудесни решения изглеждат прекрасно .
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
заден двор, екстериори, градини

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg