фирми продукти
представяме
работа
 
Перфектният кът в задния двор

Всеки човек има собствена визия за идеалния двор или градина, създаден за отмора и релакс.  Едни виждат семпло кътче за сядане, заобиколен от цветни лехи, а за други перфектният заден двор не може да мине без барбекю или люлка. Ето защо ние Ви предлагаме колекция от интересни кътчета в задния двор, които да Ви вдъхновят и да Ви заредят с пролетно настроение.


1. Малък кът - бистро

кътчета в градината

Сред лехите с цветя и зеленчуци, това малко кътче за сядане е идеалното място за почивка и срещи с приятели. То представлява неголяма павирана пътечка, завършваща с кръгла платформа, обособена чрез ниска частична стена, боядисана в свеж жълт цвят. Над масичката и столовете пък е опънат сенник, който да пази сянка в горещите летни дни.


2. Двор с камина

кътчета в градината

В студените дни вградената екстериорна камина създава топлина и уют, а през лятото може да се използва за барбекю и приготвяне на храната навън. Освен огнището, до стената в двора е добавена семпла външна кухня с най-необходимото оборудване. Своеобразната трапезария пък е поместена под навеса до входа на дома, за да може да се използва в горещите дни или при дъжд.


3. Близо до природата


кътчета в градината

Изчистени линии, зеленина и естествени материали – това са характеристиките на този еко кът, подходящ за любителите на семплия дизайн и органичните форми. Той е разположен в единия ъгъл на дворчето, а дървената ограда и живата стена създават естествен параван за повече уединение.


4. Лесен заден двор

кътчета в градината

Малкият заден двор е трансформиран без излишни средства – част от ливадата е премахната, а върху слоя от ситен чакъл е инсталирана платформа с настилка от плочи от оцветен бетон. Дървената ограда и стената на къщата са естествен параван от трите страни, а откъм поляната са оформени няколко дървени стъпала. За да се създаде по-свежа атмосфера, дворчето е заобиколено от зеленина – свободно растяща и в саксия.


5. Полузатворен дворен кът


кътчета в градината

За любителите на удобството у дома отвореният заден двор може да се допълни с полузатворен кът – веранда. Той е поместен под навес и е открит от едната или от двете страни. За уюта се грижи вградената в колоната камина, пред която са аранжирани удобни мебели за сядане, малка кръгла масичка за кафе и пейка, разположена на прага между верандата и двора.


6. Семпло кръгло дворче


кътчета в градината

Диаметърът на това кътче е само 2.5 метра, така че то е подходящ избор за дворове с малка площ. Разположено сред зеленината, то е оформено с обикновени правоъгълни тъхли, а в средата му е поставено малко керамично фонтанче, заобиколено от саксии с цветя.


7. Всекидневна в двора

кътчета в градината

Старите, но неповредени мебели могат да се използват отново – например, за да се оформи семпла екстериорна всекидневна в единия край на задния двор. Тук до високата ограда са разположени канапе, фотьойли, рустикална масичка за кафе и дори голямо огледало. Те създават усещането, че се намирате вътре в дома си, но същевременно можете да се възползвате от предимствата на екстериора – слънце, свеж въздух и зеленина.


8. Лукс в двора

кътчета в градината

Кой казва, че дворът трябва да бъде много голям, за да се създаде луксозен екстериор? Достатъчно е да се намери подходящо място върху павираната пътечка, заобиколена със зеленина, и там да се разположи кътчето за релакс. А то включва удобно градинско канапе, два фотьойла, малка дървена масичка за кафе и семпла рамка, направена от обикновени pvc тръби, върху която да се монтира ажурна завеска.


9. Компактно и цветно


кътчета в градината

Малките размери на това семпло кътче, разположено в единия край на двора, са компенсирани от интересния му дизайн, включващ свежа палитра от ярки цветове.


10. Овален кът сред зеленина

кътчета в градината

В края на павираната градинска пътечка е оформена овална платформа с настилка от каменни плочи, върху която са разположени няколко семпли градински мебели – два дървени шезлонга и малка дървена масичка. Уединението пък е осигурено от високите растения, които заобикалят кътчето от всички страни.

Вижте още: Перфектният кът в задния двор - втора част


Източник: sunset.com17 април 2010 16:22 | Красота
От: Мечтателка
Изключително добри предложения. Като ги гледам, преценявам че стават за всеки вкус и за всеки джоб.
14 април 2010 23:15 | Идеи
От: Milena
Очарована съм от първото предложение,мечтая си за лятото и почивка в такъв заден двор:)
14 април 2010 07:21 | заден двор
От: stelena-r
функционално и реално изпълнимо
7 април 2010 13:57 | Чудесни идеи
От: to4itsa
А който си няма заден двор може да опита на балкона!
1 ]
4 резултата в 1 страница


ключови думи
заден двор, градина, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg