фирми продукти
представяме
работа
 
3 цветни идеи за спалнята - част 1

Превърнете спалнята си в цветен оазис на спокойствието с помощта на няколко свежи проекта. Проектите не са трудни за направа, но предлагат разнообразие от нюанси и форми за интериора, което ще Ви кара сутрин да се будите с усмивка.

декорация

Първият проект е за направа на свежата декоративна възглавничка с рози. Цветните и интересни декоративни възглавнички предлагат един от най-лесните начини да внесете цвят в интериорите, тъй като те са с гъвкав дизайн и лесно се местят от едно място на друго.

декорация


Необходими материали:
* едноцветна калъфка (декоративна възглавничка) без декорации
* филц
* обикновена керамична чиния (за шаблон)
* шивашка креда
* въртящ се инструмент за вълнообразно нарязване (вижте как изглежда той в снимките по-долу)
* игла и конец
* мъниста


Инструкции:

1. Използвайте чинията като шаблон, за да очертаете кръг върху филцовата тъкан, като използвате креда.

декорация

2. Започвайки от външния ръб, очертайте колкото се може по-правилна спирала в посока към центъра на кръга (широка 5-6 см.).

декорация

3. Поставете филцовата тъкан върху подходяща повърхност и изрежете по спиралата линиите с въртящия се инструмент за вълнообразно нарязване.
Когато приключите с нарязването, трябва да получите нещо подобно:

декорация

4. За да направите декоративните розички, започнете да прегъвате центъра на спиралата, като на няколко места захванете с шев.

декорация

5. По ръба на спиралата направете обикновен шев, така че при издърпване на конеца филцът да започне да се нагъва. Издърпайте конеца до желаната позиция, така че да получите своеобразен розов цвят. Накрая застопорете конеца с възел, а излишъка от филц подрежете.

декорация

6. Повторете инструкциите от Стъпка 1 до 5, за да направите още една, по-малка розичка. Залепете с топъл силикон или пришийте двете розички на желаните места върху възглавничката.

декорация

7. За да оформите листата и стеблата на розите, залепете или пришийте малки дървени мъниста към тъканта на възглавничката. По-лесният вариант е първо да нанижете мънистата или пък да използвате само конец за бродерия, с който да оформите с тропоска линиите.

декорация


Очаквайте в следващите две части проектите за направа на цветната декоративна възглавничка и на карираното одеало.


Източник: diyideas.com







Няма коментари


ключови думи
спалня, декоративни възглавници, филц

още по темата

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg