фирми продукти
представяме
работа
 
Циментово очарование за дома

След като вече сме показвали десетки проекти за дома с бои, хартия, дърво, метал, вече е време да обърнем внимание и на една тенденция, която набира сила в последните години. Това е използването на цимент или бетон като материал за получаване на различни аксесоари за дома и интериора. Вече сме ви представяли няколко такива проекта, но любителите на майсторенето и саморъчното разкрасяване на дома сред нас винаги имат нужда от ново вдъхновение.

Трудно е да се каже, че циментът е особено популярен като материал за изработката на аксесоари, още повече в домашни условия. Истината обаче е, че той не е по-труден или по-"мръсен" за работа от повечето други предпочитани материали като дървото, пластмасите и дори метала. В много случаи дори е по-лесен за работа.

Тези 13 предложения ще ви убедят в това, а защо не и да ви вдъхновят да запретнете ръкави и да сътворите нещо красиво!

Ако досега не сте работили с цимент, можете да изпробвате как се прави с лесен и почти напълно застрахован от грешки проект като този. Кръгли поставки за кафе и горещи напитки. Можете да ги шлайфате с фина шкурка или дори да ги боядисате в избрани от вас цветове.

Циментово очарование за дома


Циментовите блокчета – готови или изляти по ваш калъп – имат перфектната тежест и форма за нестандартен стопер за врата. Можете да го използвате както вътре, така и на двора!

Циментово очарование за дома


Ето една изключително красива идея за часовник.

Циментово очарование за дома


Ако се чудите как е "излята" тази лампа, ще бъдете изненадани от това колко лесно е всъщност. За "калъп" е използвана двулитрова пластмасова бутилка от безалкохолна напитка.

Циментово очарование за дома


Следващият проект е за по-напреднали – циментов плот за работната маса. Издръжлив на всякакви влияния и доста лесен за почистване вариант. Ако е полиран добре, този "топ" може да изглежда особено стилно и съвсем професионално.

Циментово очарование за дома


Циментът е отличен за направата на различни по форма и размер саксии за вашите цветя. Вижте как да си направите такава кашпа съвсем сами.

Циментово очарование за дома


Тези ограничители за книгите по рафтoвете на библиотеката също са направени от циментов разтвор. Можете да им придадете каквато си поискате форма, стига да желаете. Отново има опция да ги боядисате и да ги направите уникални и неповторими!

Циментово очарование за дома


Помощна масичка от бетон? Звучи по-трудно отколкото е в действителност. Това всъщност са парчета пяна, слепени и оформени в специфична форма, върху които циментовата замазка е нанесена с шпакла и след това полирана. Ефектно и далеч не толкова тежко, колкото изглежда на пръв поглед. Вижте пълните инструкции за този проект.

Циментово очарование за дома


Аксесоари за бюрото и офиса от цимент... изглеждат много стилно!

Циментово очарование за дома


Още един лесен проект за кухненска дъска, която никога няма да се захабява.

Циментово очарование за дома


Изящна саксия за по-големи растения.

Циментово очарование за дома


Кухненски плот от цимент – амбициозен, но доста ефектен проект за промяна в кухнята.

Циментово очарование за дома


Къщичка за птици от циментово блокче.

Циментово очарование за дома


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, аксесоари, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg