фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за малката кухня у дома

Ако Вашата кухня е твърде малка, можете да я обзаведете така, че да изглежда по-просторна и голяма, без да се налага да бутате стени. Освен това можете да използвате максимално ограниченото пространство в стаята, за да изглежда тя уютна.


Облицовка на стената зад мивката

Идеи за малката кухня у дома

Можете да трансформирате във фокусна точка облицовката върху стената зад мивката. Тя може да е ефектна, текстурна или цветна, така че веднага да приковава вниманието. Ако не разполагате с достатъчно пространство, достатъчно е да оформите част от стената зад мивката, между кухненските шкафчета.


Аксесоари за стаята

Идеи за малката кухня у дома

Идеи за малката кухня у дома

Използвайте цветни кухненски кърпи, килими и покривки, аксесоари в ярки разцветки и интересни акценти, които да привличат внимание и да отвличат погледа от това, че кухнята е твърде малка. Бъдете смели, но не прекалявайте.


Стени в цвят

Идеи за малката кухня у дома

Малката кухня не значи скучни багри. Използвайте за стените наситени разцветки, като можете да ги комбинирате с неутрални кухненски шкафчета и настилка в бяло, сиво или бежово. Така няма да прекалите с багрите, а пространството ще е по-весело.


Ярки текстури

Идеи за малката кухня у дома

Изпробвайте комбинация от смели текстури в ярки краски, които веднага привличат погледа. В иначе неутралната кухня можете да сложите ярко обагрена римска щора, като я комбинирате с няколко по-дребни вещи в ярки разцветки. Особено подходящи за малката кухня са червено, оранжево и жълто, тъй като правят стаята по-просторна.


Акцентна стена

Идеи за малката кухня у дома

Ако се притеснявате да използвате смело багрите, особено ако харесвате по-наситени разцветки, боядисайте в любимата си разцветка само 1 от стените в кухнята, която ще привлича погледа. Комбинирайте ярките багри с някакви шарки върху тъканите из стаята, а другите части на кухнята е добре да са в неутрални разцветки. Ако бяло и бежово Ви се струват твърде скучни, пробвайте синьо-сиво и бананово.


Всеки сантиметър употребен

Идеи за малката кухня у дома

Ако имате възможност съхранявайте вещите в ниши в стената, като използвате всеки сантиметър от пространството на кухнята. Можете да ги скриете зад вратички или да ги оставите на показ, като съхранявате всякакви неща, от готварски книжки до подправки.


Стенно пространство

Идеи за малката кухня у дома

Комбинацията от метален рафт и магнитна част може да Ви спести пространство в кухнята, тъй като можете да съхранявате върху стената подправки в метални бурканчета и разнообразие от чайове. За любителите на чай и кафе под рафтовете можете да съхранявате чашки, които да са под ръка при нужда. Вижте интересна идея за чаен рафт.


Ярко обагрени столчета

Идеи за малката кухня у дома

Ако не искате да боядисвате стените в ярки разцветки, тъй като не сте сигурни как ще стоят те в малката кухня, изберете ярко обагрени столчета или друга мебелировка, която лесно можете да смените, ако Ви се стори прекалено ярко. Ако не разполагате със столчета в любимата си багра, боядисайте повърхностите им с боя. Можете да употребявате щампи или декупаж за повече интерес.


Съхранение на вещите на колела

Идеи за малката кухня у дома

Малка кухненска количка на колелца може да има много функции в малката кухня. Можете да съхранявате вещите в нея върху рафтчета и да ги скриете зад завеси, като колелцата ще помогнат да можете да местите функционалната мебел из стаята.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
кухня, идеи за кухнята, малка кухня

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg