фирми продукти
представяме
работа
 
"Чаено" рафтче

Ако сте почитатели на чая и превръщате пиенето му в своеобразна церемония, добавете към нея щипка функционалност с помощта на това специализирано "чаено“ рафтче. Дори обаче да не сте чак такива почитатели на топлата напитка, чарът на рафтчето вероятно ще събуди у Вас желание да я приготвяте и консумирате по-често (което е същевременно полезен за здравето ритуал), а защо не и да смените част от ежедневните чаши кафе с нещо по-полезно.

рафтче за чайНеобходими материали:
# обикновено рафтче за стена (с неголяма дебелина) – с дължина около 50- 60 см.
# 3 малки стъклени бурканчета с капачки с винт
# 3 къси винтчета
# боя за боядисване на капачките на бурканчетата (по желание)
# 2 кукички за чашите с винт за монтиране в края
# дрелка или отвертка


рафтче за чайИнструкции:

1. Ако желаете предварително боядисайте рафтчето и/ли капачките на трите бурканчета в желания цвят.

2. Използвайте дрелката, за да пробиете малка дупка в центъра на всяка капачка.

3. Измерете, отбележете и пробийте пилотни дупки от долната страна на рафтчето – за трите капачки  и за двете кукички за чашите.

4. Монтирайте капачките и кукичките към долната страна на рафта – капачките трябва да са поставени така, че бурканчетата да могат да се завиват директно в тях (виж изображенията).

рафтче за чай


5. Монтирайте рафта стабилно върху стената, като го захванете в двата края и на няколко места в средата, за да издържа повече тежест (в зависимост от вина да стената – тухла, бетон, гипсокартон, начинът на монтаж ще бъде различен).

6. Напълнете бурканчетата с желаното съдържание – листенца чай, сушени билки и прочее. На кукичките поставете две чашки за чай, закачени за дръжките. Върху самото рафтче поставете различни аксесоари за приготвяне и овкусяване на чая – бурканче с мед, лъжички, кутии с пакетиран чай, захар и прочее. Ако желаете, можете да увеличите или намалите броя на бурканчетата и кукичките, както и да използвате по-дълго рафтче (не забравяйте да монтирате рафтчето на няколко места в стената).

Забележка
: Ако продуктите, които поставяте в бурканчетата, трябва да бъдат съхранявани на тъмно, изберете непрозрачни бурканчета или нанесете предварително боя върху външната им част (без гърлото), за да намалите достъпа на светлина през стъклото. Друг вариант е да ги облепите отвън с малко непрозрачна хартия.


Източник: designspongeonline.com27 ноември 2009 18:12 | raft4e
От: tania
s leki podobrenia se polu4i
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
чай, рафтче, кухня

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg