фирми продукти
представяме
работа
 
8 идеи за детската стая

Вижте няколко основни идеи за обзавеждането на детската стая, за да я трансформирате в помещение за сън и игра на децата, в което да се чувстват добре.


1. Дайте на децата собствено пространство

8 идеи за детската стая

Ако децата Ви споделят една стая и искате да им осигурите уединение, поставете гръб в гръб две библиотеки, които да оформят разделител на пространството в стаята. Добре е те да не са много обемисти и да са с еднаква височина. Децата могат да ползват библиотеката от своята част и да се усамотяват, когато имат домашно или искат да почетат. Ако не разполагате с толкова пространство в стаята, поставете дълга маса, а в средата й монтирайте висока библиотечка, която да обособява работни зони за децата. От едната й страна могат да се ползват рафтчета, а от другата страна може да се монтира дъска за бележки и рисунки на децата.


2. Пространство за изкуство

8 идеи за детската стая

Монтирайте върху една от стените повърхност от корк, за да можете да поставяте върху нея рисунки на децата като ги захващате с кабарчета. Монтирайте я така, че децата да могат да достигнат до нея по височина, за да захващат рисунките си.


3. Дъска за цветни рисунки

8 идеи за детската стая

Можете да подберете част от стената, върху която да оформите с боя за ученически дъски кръгчета, така че децата да могат да пишат и рисуват върху повърхността им. Ако не искате да се вижда можете да нанесете боя от вътрешната част на вратичка на шкаф в детската стая, а върху вратичката можете да монтирате поставка с цветни тебешири.


4. Боядисайте мебелировката в детската стая

8 идеи за детската стая

Можете да купите мебелировка за детската стая с необработени повърхности, които да боядисате в желаните разцветки. Когато на децата им омръзнат багрите или решите да смените визията, можете да нанесете друга боя в ярки оттенъци.


5. Избягвайте жълтите багри


8 идеи за детската стая

Избягвайте да употребявате жълти разцветки в детската стая, тъй като според експерти те карат бебетата да плачат повече, а децата са по-раздразнени в стаята, ако тя е в жълти багри.


6. Меки настилки


8 идеи за детската стая

Поставете в детската стая настилка, която да пази топло на краката. Даже върху настилка от ламиниран паркет можете да поставите меки килими, върху които децата могат да лежат и да четат. Добре е да купувате килими, които са с неплъзгаема повърхност, а ако са обикновени, можете да поставите подложка от латекс, която не поврежда дървесината. Така ще редуцирате опасността от плъзгане и падане.


7. Интересни дръжки за шкафчетата в детската стая


8 идеи за детската стая

Заменете обикновените и скучни дръжки на шкафчетата с нещо цветно и интересно. Можете да употребявате срязана на две тенис топка, играчки, речни камъчета, които да захванете с лепило върху основата или върху старата дръжка. Можете да поставите еднакви дръжки или да разчупите скучната визия на вратичките с цветни вещи. Вижте няколко идеи за декоративни дръжки.


8. Цветни квадрати върху стената на стаята

8 идеи за детската стая

Върху цялата стена или върху част от нея можете да оформите цветни квадрати в ярки разцветки. Поставете широко тиксо на мрежа и нанесете боите върху непокритите части. Подберете ярки и весели оттенъци, за да създадете повече настроение в стаята, но е добре да ги координирате с разцветките на тъканите и обзавеждането на стаята на децата.


Източник: readersdigest.ca







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, детска стая

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg