фирми продукти
представяме
работа
 
6 практични приложения на кухненските гъбки

Кухненските гъбки са практични аксесоари за измиване на съдовете и почистване на повърхностите в кухнята и банята, но тяхното приложение може да е много по-широко. Вижте шест практични употреби на гъбките, като за тях могат да се използват дунапренови гъби, целулозни гъбки или натурални сюнгери.

6 практични приложения на кухненските гъбки

Вижте още - 10 неочаквани употреби на гъбичките


1. Свежи плодове и зеленчуци

6 практични приложения на кухненските гъбки

Влагата, която се събира на дъното на кутията за плодове и зеленчуци в хладилника кондензира и способства за увреждането на храната. Поставете няколко сухи гъбки на дъното на кутията, които да поемат влагата и да запазят за по-дълго свежестта на плодовете и зеленчуците. Когато забележите, че гъбките са се напоили с течност, изстискайте ги и ги върнете. На всеки две-три седмици сменяйте гъбките с нови, за да не се развиват плесени върху тях.


2. Тъкани без влакна

6 практични приложения на кухненските гъбки

За да премахнете от дрехите си полепнали влакна и косми от животни, минете върху тъканите с влажна гъбичка, която сте напоили с вода и сте изстискали добре. Изплакнете гъбичките след всяка употреба, за да отмиете влакната. По този начин можете да почистите тапицерията на обзавеждането, ако то изглежда захабено и ако искате да изчистите следите от котката, която често дремва на канапето в хола.


3. Поставка за мокрите чадъри в антрето


6 практични приложения на кухненските гъбки

Не оставяйте мокрите чадъри в антрето, даже настилката да е от фаянс, тъй като влагата може да активизира развитие на плесени. Поставете ги в поставка за чадъри или висок съд, на дъното на които има няколко сухи гъбки. Ако те се напоят с вода, изстискайте ги и ги върнете, за да попиват водата. Ако поставката е твърде малка, оградете я с няколко кухненски гъбички, за да събират течността, която по принцип трябва да се събира вътре, но може да прелее върху настилката.


4. Меки уплътнения


6 практични приложения на кухненските гъбки

Ако опаковате чупливи вещи или искате да ги съхраните на тавана, поставете ги в кутия от картон и омекотете отстрани евентуалните удари с няколко гъбички. Ако предметите са твърде обемни, нарежете гъбите на парченца, за да паснат. Ако искате да предпазите предмети, които няма да се повредят от вода, намокрете няколко гъбички, като е добре те да са целулоза, изстискайте ги и ги поставете в кутията. Като съхнат, гъбите ще придобият очертанията на предметите и ще ги защитят. Когато искате да разопаковате, намокрете ги с малко вода в спрей.


5. Уплътнения за колената

6 практични приложения на кухненските гъбки

Прикрепете две големи гъби за баня върху ластични наколенки, за да ги използвате в двора, градината и дома, ако се налага да се грижите за градината и да търкате пода. Те ще защитят колената Ви от протриване и ще омекотят позата. Можете да прикрепите гъбите с лепило, да ги пришиете с игла и конец, а можете да ги захванете с велкро ивици, едната за гъбата, а другата за основата.


6. Щампи за бои

6 практични приложения на кухненските гъбки

Използвайте дунапренови гъби, залепени върху дървена пръчка, за да боядисате труднодостъпни зони в стаите. Използвайте парчета от гъбки или цели гъбки, за да обособите щампи с боя върху стените и повърхностите. Текстурата на щампите е неравномерна, което подчертава акцентите с боя. Особено добре действат щампите от натурален сюнгер, който обособява текстура с полупрозрачна визия и желаната от Вас гъстота. Можете да изрежете гъбите в желаните форми и да щамповате разноцветни опаковки за подаръци, повърхностите на обзавеждането, празнични картички. Използвайте формичките като щампи в желаните разцветки и размери.


Източник: readersdigest.ca







Няма коментари


ключови думи
практични съвети, полезни идеи, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg