фирми продукти
представяме
работа
 
8 ефектни и лесни акценти за Великден

Освежете интериорите в дома си с тези лесни за изработка акценти за Великден, които можете да използвате няколко седмици. Комбинирайте някои от тези идеи със собствено въображение и изработете аксесоари за празничната маса, за всекидневната стая и за всяко кътче на стаята.



1. Хартиено гнездо за яйца


8 ефектни и лесни акценти за Великден

Използвайте опаковъчна кафява хартия и уред за нарязване на документи, за да изработите тази практична кошничка за яйца, оформена като гнездо. Нарежете на ивички няколко дълги парчета опаковъчна хартия, за да можете да вплетете парчетата. Използвайте за оформяне няколко парчета тел, които да поддържат формата на гнездото стабилна. Оплетете едно в друго парчетата и срежете краищата под ъгъл, така че да стърчат като клончета от гнездо. Ако вплетените хартиени ивици не искат да стоят във формата, която сте изработили, можете да включите няколко капки лепило.


2. Цветни връзки за ажурните завески


8 ефектни и лесни акценти за Великден

Вместо от метални халки или щипки, можете да окачите завесите в стаите чрез цветни панделки. Прокарайте разноцветните панделки през отворите в горната част на тъканта на пердетата и ги захванете за корнизите, като завържете възел в предната част. Така поставените завеси могат да се отвържат бързо, за да се смени окачването за корнизите.


3. Свеж акцент за празничната маса


8 ефектни и лесни акценти за Великден

Върху обикновена поставка за торта и кекс можете да обособите зелена сценка с мъх и керамични фигурки, като я оформите по свое усмотрение. Поставете няколко парчета мъх, речни камъни и керамични гъбки, животни, гноми. Можете да оформите фигурите от папие маше, като използвате стари вестници, накъсана хартия и лепило, а отгоре нанесете разцветките. Под всички аксесоари можете да поставите малко цветарска пяна, която да задържа влагата в мъха и да поддържа частите стабилни. За да освежите парчетата мъх, пръскайте редовно с вода, поставена в спрей.


4. Морковена покривка


8 ефектни и лесни акценти за Великден

Разнообразни по разцветка и текстура ивици в оранжево са изрязани и пришити върху основа, което е оформена като морков. Можете да използвате парче тъкан за основа, да я изрежете и да залепите или зашиете върху нея ивиците, плътно една до друга. По периферията на покривката обшийте с оранжев кант, който стои елегантно и ведро. В горната част пришийте парче зелена тъкан, която да имитира листенцата на зеленчука. Поставете аксесоара върху празничната маса или върху страничната масичка в коридора, близо до входа.


5. Цветен чадър за вратата


8 ефектни и лесни акценти за Великден

Използвайте стария чадър за основа на тази цветна феерия за вратата. Завържете парче цветна тъкан в долната част на основата и поставете в горната свежи растения, зеленина, мъх и цветни яйчица. Ако използвате натурална зеленина, поставете я в найлонова торбичка или пластмасова чашка, за да не съхне. Окачете чадъра за вратата или го захванете с велкро в няколко зони, за да изглежда така, сякаш е залепен за вратата.


6. Чаен акцент

8 ефектни и лесни акценти за Великден

Използвайте цветен комплект от чайник и чаши, за да обособите този свеж празничен акцент за празничната маса. Поставете в чайника няколко стръка зеленина, а капачето оставете встрани. Обърнете една чаша върху чинийката и върху нея поставете дъно до дъно втора чаша, която можете да напълните със свежа зеленина в ярки тонове. Използваните в проекта разцветки са зелено и бяло, като това обособява усещане за цялостност на акцента.


7. Цветни разцъфтяващи клончета


8 ефектни и лесни акценти за Великден

Използвайте прозрачна стъклена основа, за да поставите няколко клонки разцъфнал черешов цвят. Ако не можете да намерите натурални цъфки, залепете по клончетата няколко цветчета от розова тъкан. В стъклената основа можете да поставите няколко речни камъчета и разноцветни стъклени топчета, бонбони и ядки, даже зърна кафе. Ако искате да подсилвате ефекта, можете да изработите ‘черешов цвят’ от хартия.


8. Стъклени съдове с жълти цветчета

8 ефектни и лесни акценти за Великден

Поставете в чинийки стъклени съдове за декоративни свещи. Поставете по едно гумено ластиче и захванете по едно или по повече свежи стръкчета в ярки разцветки. За да поддържате тяхната свежест можете да налеете в съдовете вода, така че стеблата да са в нея.


Източник: bhg.com







5 април 2012 19:10 | хубаво и интересно
От: poli
много много ми харесват идеите особено първата супер сте благодаря ви!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
ефектни акценти, акценти за Великден, декорация, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg