фирми продукти
представяме
работа
 
"Черешов" цвят от хартия

В очакване на пролетта можем да започнем да се подготвяме за топлите сезони, като започнем от интериора. Пролетните аксесоари не само ще внесат повече цвят в дома ни, но и ще ни помогнат да се настроим на пролетна вълна, за да посрещнем подготвени слънчевите дни, изпълнени със зеленина и ярки нюанси. Предлагаме Ви един лесен проект, с чиято помощ ще създадете декоративни клончета с красиви "черешови" цветове, "разцъфтели" в нежни розови цветове.

хартиени черешови цветове

Преди да имате възможността да натопите във вазата истински букет от черешов цвят, импровизирайте с помощта на малко хартия и лепило. За основа можете да използвате истинско клонче от череша, а върху него да залепите направени от хартия цветчета. Така получените клончета можете да подредите във ваза или да поставите в декоративен съд, подобно на букетите от сухи цветя.


Какво ще Ви е необходимо:

* подходяща хартия (в червено и розово) – цветен пергамент, велен, оризова хартия или хартия креп
* течен силикон (по избор)
* клонче
* остри ножици
* макетно ножче

хартиени черешови цветове

Как да ги направите:

1. За да създадете черешовите цветчета, изрежете от хартията квадратчета със страна 9 и 12 см. Прегънете всяко квадратче надве и след това оформете от него форма, наподобяваща плосък конус (вижте схемата по-долу).

хартиени черешови цветове

Използвайте ножиците, за да срежете горната част на всеки конус, оформяйки извивка. Изхвърлете горната част от конуса, която сте отрязали, а от долната оформете черешовите цветове.

2. За да получите "тичинките" на цветовете, използвайте макетното ножче, за да изрежете в долната част на парчето хартия две много мънички парченца – близо до ъгъла, от двете му страни.

3. Разгънете внимателно всяко цветче. След това ги нанижете на мъничките разклонения на клончето, за да изглежда така, сякаш те разцъфтяват от него. Ако резултатът не Ви се струва достатъчно естествен, можете вместо да нанизвате хартиените цветчета, да ги залепите на желаните места от клонката с малко течен силикон.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
черешов цвят, декоративна хартия, пролетни декорации

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg