фирми продукти
представяме
работа
 
Изкуство за дома с кратунки

Сезонът на кратунките е най-подходящ да си набавите необходимите материали, за да създадете евтини и креативни акценти за интериорите. Вижте какво можете да сътворите от обикновените кратунки, често пренебрегвани от онези, които обичат да майсторят сами аксесоарите за дома си. Вижте как да направите фенери от кратунки тук.


1. Лампа от кратунка

 Изкуство за дома с кратунки

Изсъхналите кратунки са кухи и могат да се използват за основа на настолните лампи. За лампата използвайте готов комплект с окабеляване и фасонка.

Какво Ви е необходимо: суха кратунка с големи размери; готов комплект за настолни лампи; пистолет за топъл силикон; трион; пясък.


Как да ги направите:

1. Срежете с триона стеблото на кратуната и изрежете в горната част отвор с размери малко по-големи от тези на основата на фасонката. Сипете в кратунката пясък, за да играе ролята на тежест на основата. Пробийте отвор за кабела.

2. Капнете малко силикон върху вътрешния ръб на отвора и вмъкнете фасонката. Ако искате да добавите височина, залепете дъното на кратуната върху дървена база. Ако желаете, можете да залепите стеблото върху върха на лампата, но не много близо до крушката.

3. Залепете няколко филцови парчета на дъното на лампата, за да предпазвате повърхностите от повреда.


2. Купички от кратунки


 Изкуство за дома с кратунки

Използвайте сухи кратунки, за да създадете тези разнообразни по размери купички. Можете да ги използвате като фруктиери, за потпури или за поставяне на дребни предмети. Ако ги оцветите в няколко разцветки, можете да създадете цветни акценти за интериорите.

Какво Ви е необходимо:
сухи кратуни с няколко размера; трион; шкурка; четки за боя; грунд; гланцови бои с няколко нюанса.


Как да ги направите:

1. Очертайте окръжност по обиколката на всяка кратунка, на височината, на която искате да я срежете. Можете да оформите не много дълбока купа или да оставите част от опашката, за да оформите висок аксесоар. Използвайте за дъно широката част на кратуната за купи, а тясната част за изработването на купа на краче.

2. Изрежете кратунката с трион. Махнете семената и вътрешността, изсъхналата мембрана отстранете. Поставете кратунките в съд с вода и ги накиснете за 20 минутки. Изстържете с лъжица остатъците от съдържанието.

3. Изшкурете кратунките с шкурка. Нанесете грунд и изчакайте да изсъхне. Нанесете върху външните части на кратунките боята и изчакайте да изсъхне. Напълнете купите с жълъди, шишарки, сухи потпури или цитруси.


3. Аксесоари за входа от кратунки


 Изкуство за дома с кратунки


Вместо да поставите табела с номера на адреса на Вашата къща или вила, поставете тази ефектна комбинация от кратунки. Използвайте за основа висока саксия, а адреса оформете с инструмент за обгаряне върху повърхностите на суха кратунка.

Какво Ви е необходимо:
голяма суха кратуна; бояджийско тиксо; инструмент за обгаряне, може и дрелка.


Как да ги направите:

1. Принтирайте в съответния шрифт и размери цифрите за адреса. Изрежете ги и ги залепете с бояджийско тиксо върху кратуната, така както искате да изглеждат върху нея.

2. Поставете на инструмента накрайник с желания размер и пробийте върху цифрите отвори на равни разстояния. Можете да редувате големи и малки отвори, като направите първо големите, а после и малките. По желание можете да направите и разнообразни детайли с инструмента, като ги оформите върху повърхностите на кратунката.

3. Поставете кратунката върху основата, например висока саксия. Ако тя е с формата на круша, оформете цифрите така, че да я обърнете и поставите с опашката надолу. Поставете няколко малки кратуни и свежи цветни листа.

 Изкуство за дома с кратунки


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорация, дизайн, интериор, ефектен акцент

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg