фирми продукти
представяме
работа
 
8 есенни проекта с листа

С настъпването на есента природата показва ярките си багри и наситени нюанси. Възползвайте се от разнообразието от акценти, които можете да съберете при разходка сред природата, и които можете да използвате за създаването на аксесоари за дома. Шишарки, жълъдчета, шушулки и листа – всички тези акценти могат да се претворят в интересни предмети за интериорите.

Вижте още: 3 есенни проекта с листа
Ефектни купички с формата на листа


Етикети за бутилки

Есенни проекти с листа

Сервирайте виното и напитките от бутилки, които сте обвили с есенни листа. Изберете няколко големи, не твърде сухи листа, очертайте контурите им върху парче тънък картон и изрежете с ножици или макетен нож. Ако картонът е бял, оцветете го с маркери или бои. Пробийте дупка в горната част на всеки детайл и нанижете връв. Завържете връвта към бутилката, като захванете листата. Ако дегустирате разнообразни напитки, можете да надпишете всяка бутилка, за да знаете съдържанието й.


Картини от листенца

Есенни проекти с листа

Запазете за дълго време ярките оттенъци на есента, като изберете листа и стръкове в наситени тонове. Предварително ги хербаризирайте между страниците на книга и ги подредете според вкуса си. Притиснете ги между два стъклени панела или такива от плексиглас, и ги залепете по ръбовете с широко цветно тиксо или с текстилни ивици и лепило.


Падащи есенни листа


Есенни проекти с листа

Създайте ефектни акценти от есенни листа, като изберете цветни детайли и ги залепите по желания начин в интериорите. Можете да използвате лепило или двустранно залепващо тиксо, което лесно може да се отлепи. Разпределете листата върху мебелите, аксесоарите и стените, сякаш те са нападали от дръвчетата и са се полепили по мебелите.


Листа в рамка


Есенни проекти с листа

Създайте сезонен аксесоар за дома си от обикновена семпла рамка. Използвайте шапчиците на няколко жълъда и течен силикон, за да облепите рамката. Вътре в нея поставете парче груб конопен плат, върху който сте залепили със силикон едно или повече листа, стръкове, клончета и прочее органични акценти. Не е необходимо да поставяте стъклен панел на рамката.


Есенни акценти

Есенни проекти с листа

Съберете цветни есенни листа от разходката в гората и ги нанижете на конец с желаната гъстота. Пробийте листата в горната част, малко под дръжките. Цветните гирлянди можете да окачите над камината, върху прозорците, над вратите, върху парапетите на стълбите или върху масата за хранене.


Гостоприемство с дъх на есен

Есенни проекти с листа

Поставете в антрето или всекидневната стая надпис с гостоприемно послание. Използвайте обикновена рамка за картини и снимки със стъклен панел. Върху парче тънък картон залепете с лепило или двустранно залепващо тиксо няколко листа, предварително хербаризирани между страниците на книги. Над листата добавете надпис ‘Добре дошли’, изписан на ръка или изрязан от принтиран лист хартия с желания шрифт.


Монограми с есенни листа


Есенни проекти с листа

Окачете на входната врата на своя дом монограм с първата буква на фамилията или с номера на дома. За основа използвайте обикновени дървени или шперплатови букви и цифри. Върху основата залепете с течен силикон ярко обагрени есенни листа, не твърде сухи, или листа, изрязани от парчета ярка тъкан, за които сте използвали шаблон от картон. Аксесоара окачете на вратата чрез метална кукичка.


Есенна покривка за масата за хранене

Есенни проекти с листа

Превърнете обикновената покривка за масата в есенен акцент. Свалете от интернет или използвайте истински листа, за да очертаете контурите им върху хартия. Изрежете с ножици и използвайте като шаблон, за да очертаете фигурите върху парчета цветен филц. Добре е детайлите да са с различни размери и различни цветове. Изрежете не много широка цветна ивица или ширит върху покривката, така че тя да огражда масата з хранене. Залепете или пришийте листата върху цветната ивица, като за повече ефект залепете някои листа върху други, като се стараете да постигнете несиметричност.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
есенни проекти, природни акценти, аксесоари за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg